R. Kelly-saga gaat verder: tweede seizoen van ‘Surviving R. Kelly’ en vriendin gearresteerd

R. Kelly is al verschillende keren het hoofdpersonage geweest in negatieve verhalen. De zanger heeft er namelijk al decennia vol beschuldigingen van en rechtszaken over seksueel misbruik en kindermisbruik opzitten. Dat is ook waarvoor hij nu nog steeds in de cel zit. Maar daar stopt z’n verhaal niet, want de twee vriendinnen van R. Kelly zijn afgelopen week met elkaar op de vuist gegaan. Dat gebeurde in de nasleep van het tweede seizoen van de docuserie Surving R. Kelly.

R. Kelly zit nog steeds in de gevangenis, maar dat wil niet zeggen dat de soap rond de I Believe I Can Fly-zanger ook even gepauzeerd is. Integendeel: de openhartige documentairereeks Surviving R. Kelly heeft een vervolg gekregen.

Terugblikken

In Surviving R. Kelly Part II: The Reckoning blikken vrouwen die de zanger beschuldigden van seksueel misbruik, terug op hun leven sinds het eerste seizoen van de docuserie. Ook de families van z’n twee vriendinnen komen aan bod.

Eén van hen, Azriel Clary, is volgens de serie terug in contact gekomen met haar ouders. Ze zou de (extreem) intieme cirkel van R. Kelly verlaten hebben, maar blijft hem wel steunen. Al doet ze dat niet altijd even overtuigend.

Grammy’s ophalen

Begin deze week is het zelfs nog tot een echt gevecht gekomen tussen Clary en Joycelyn Savage, de andere vriendin van R. Kelly. Clary was met enkele anderen in het appartement van de zanger in de Trump Tower in Chigaco, toen plots Savage voor de deur stond.

Ze kwam volgens berichten met enkele van Kelly’s “handlers” om spullen van de zanger. De drie Grammy’s die hij op het einde van de jaren ’90 won voor z’n monsterhit I Believe I Can Fly stonden bijvoorbeeld op hun lijstje. Het kwam tussen een woordenwisseling tussen de twee opkomende zangeressen.

Live op Instagram

Zo zou Azriel Clary plots beweerd hebben dat Robert Kelly (zo heet de man echt) wél seks met haar gehad heeft, toen ze nog minderjarig was. Bovendien deelde de jonge vrouw het hele gebeuren live op haar sociale media, dus iedereen die dat wilde, kon de discussie meevolgen.

https://www.instagram.com/p/B7H_UnepPxC/?utm_source=ig_web_copy_link

De discussie, die in het fragment te volgen is, gaat over de relatie van de meisjes met R. Kelly. Savage is er niet mee opgezet dat Clary in het appartement van de zanger is, samen met andere mannen. Ze noemt haar vriendin respectloos en zelfs evil. De discussie escaleert, waardoor de telefoon van Clary op de grond valt en we de rest van schouwspel enkel nog via geluid kunnen volgen.

Volgens verklaringen van de politie werd Clary achteraf nog naar het ziekenhuis gebracht. Joycelyn Savage werd opgepakt. Maar Clary zou haar vriendin al vergeven hebben, als we haar sociale media mogen geloven. “Ik ben niet voor Robert naar Chicago gekomen, alleen voor Joy”, schrijft ze op Twitter.

Naar eigen zeggen probeerde Kelly de twee meisjes uit elkaar te houden, omdat hij wist dat Clary Savage ervan zou proberen te overtuigen om ook naar huis te gaan.

Niet onder de indruk

Steve Greenberg, de advocaat van R. Kelly, hecht weinig belang aan de ruzie en wat er gezegd werd. Hij beweert namelijk dat hij een vrijwillige verklaring van Azriel Clary in z’n bezit heeft. Daarin zegt ze dat ze nooit seks had met de zanger voor ze meerderjarig werd.

Ondertussen beweerde Clary ook dat ze altijd gelogen heeft in het voordeel van Kelly, ook tijdens interviews en in het kader van rechtszaken. En eigenlijk komt dat niet echt als een verrassing.

Verplicht zwijgen en niet luisteren

Aanklachten R. Kelly
Twitter/@voxdotcom

R. Kelly wordt namelijk al meer dan dertig jaar beschuldigd van seksueel misbruik. Het gaat voornamelijk om kindermisbruik, want het grootste deel van z’n vermeende slachtoffers waren minderjarig op het moment van de feiten.

Hoe hij dat decennialang heeft kunnen doen zonder daarvoor achter de tralies te vliegen? R. Kelly en z’n entourage zorgden er hoogstwaarschijnlijk voor dat de meisjes niet met hun verhaal naar buiten durfden te komen.

Daar kwam ook nog eens bij dat R. Kelly een ster van wereldformaat is. Heel wat mensen zijn dus fan en willen het niet eens horen wanneer iemand met negatieve informatie over hem naar buiten komt.

Bovendien heeft hij heel wat advocaten onder z’n arm, waarvan er sommigen zelfs bijna “gespecialiseerd” zijn in geheimhoudingsovereenkomsten.

R. Kelly zit nog steeds in de gevangenis, terwijl hij z’n proces afwacht. Dat gaat van start in april. De zanger probeerde eerder al (opnieuw) op borgtocht vrij te komen, omdat hij z’n twee vriendinnen niet tegelijk kon zien. Maar daar ging de rechter niet mee akkoord.

Meer
Lees meer...