R. Kelly opnieuw beschuldigd van seksueel misbruik van een minderjarige

De beschuldigingen aan het adres van R&B-ster R. Kelly blijven zich maar opstapelen. Deze keer is het een 17-jarige meisje dat met haar verhaal naar buiten komt. R. Kelly zou haar betaald hebben om naakt voor hem te dansen.

R. Kelly pleit dan wel onschuldig voor de aanklachten tegen hem over seksueel misbruik, zijn geloofwaardigheid zinkt met elke nieuwe klacht een beetje verder weg. De R&B-zanger wordt nu aangeklaagd omdat hij een minderjarig meisje zou betaald hebben om naakt voor hem te dansen. Dat schrijft Sky News.

Handtekening en telefoonnummer

De feiten dateren al uit 2001, maar zijn daarom niet minder erg. Het 17-jarige meisje, dat in de media Victim genoemd wordt (letterlijk vertaald: slachtoffer), wilde gewoon een handtekening van R. Kelly. Die kreeg ze, samen met een telefoonnummer. Toen ze het nummer belde, werd Victim uitgenodigd op de hotelkamer van de wereldster.

Daar zou het gebeurd zijn, volgens de verklaring van het meisje. Ze kreeg 200 dollar (een kleine 180 euro) om haar kleren uit te doen en voor Kelly te dansen. De zanger wordt nu beschuldigd van prostitutie en het benaderen van minderjarigen met seksueel misbruik als doel. Op elk van die beschuldigingen staat een celstraf tot vijf jaar.

Gerechtigheid voor nog meer slachtoffers

Lizette Martinez (een ander vermeend slachtoffer van R.
Kelly) en haar advocaat Gloria Allred

Victim wordt bijgestaan door advocate Gloria Allred. Die verdedigt ook al verschillende andere jonge meisjes die met verhalen over seksueel misbruik naar buiten zijn gekomen. Ze liet in een statement weten dat “het nog niet te laat is om gerechtigheid te krijgen voor nog meer slachtoffers van R. Kelly”.

De advocate benadrukte ook dat het meisje dat ze bijstaat geen prostituee is, maar een minderjarig slachtoffer van de zanger.

In de cel in New York

R. Kelly zit nog steeds vast in New York. Daar pleitte hij onschuldig voor verschillende aanklachten over seksueel misbruik van vrouwen en meisjes. De zanger zou zijn beroemdheid gebruikt hebben om die meisjes te overtuigen. In Chicago wordt hij beschuldigd van kinderporno.

Meer
Lees meer...