Rapper Young Thug gearresteerd wegens praktijken gelinkt aan criminele bende

Young Thug (30) werd op maandag 9 mei gearresteerd in Atlanta, Georgia. Hij wordt ervan beschuldigd deel te nemen aan activiteiten die gerelateerd zijn aan een criminele bende. Dat schrijven meerdere Amerikaanse bronnen. De rapper raakte vooral bekend dankzij zijn single Stoner. Maar hij werkte ook al samen met grote namen als Travis Scott, T.I., Gucci Mane, Post Malone en Chris Brown.

Rapper Young Thug wordt beschuldigd van deelname aan criminele activiteiten. De hiphopartiest, wiens echte naam Jeffery Lamar Williams is, was een van de 28 mensen die zijn aangeklaagd. De grote aanklacht richt zich op YSL, oftewel Young Slime Life, een vermeende straatbende die zich in 2012 in Atlanta heeft gevormd.

Aanklacht

Young wordt volgens de aanklacht beschuldigd van twee zaken: het overtreden van de RICO (Racketeer Influenced and Corrupt Organizations Act) en het deelnemen aan criminele activiteiten als lid van een criminele straatbende. Dat stellen gerechtelijke documenten. Daarbij zou de rapper zelfs een van de drie stichtende leden van de vermeende straatbende YSL zijn.

De criminele activiteiten zouden tussen 2013 en dit jaar hebben plaatsgevonden, meer bepaald op of tussen 12 mei 2018 en afgelopen zondag.

Sommige anderen werden daarentegen beschuldigd van zeer gewelddadige misdrijven waaronder moord, aanval met een dodelijk wapen en poging tot overval. Zo werd ook rapper Gunna, wiens echte naam Sergio Kitchens is, aangeklaagd. Ook hij zou de RICO hebben overtreden.

Onschuldig

De advocaat van Young Thug, Brian Steel, zei dat hij onschuldig is en zijn gelijk zal krijgen. “Mr. Williams heeft geen enkele overtreding van de wet begaan, op welke manier dan ook”, zei Steel. “We zullen deze zaak ethisch, juridisch en ijverig uitvechten. Mr. Williams zal worden vrijgesproken”, klinkt het.

Young Thug is een inwoner van Atlanta. Vorig jaar werd het album ‘Punk’ zijn derde album dat debuteerde op nummer 1. Hij won een Grammy voor het schrijven van het nummer This Is America van Childish Gambino. Daarnaast konden we hem ook horen op de soundtracks van twee Fast & Furious-films.

Meer
Lees meer...