Rebel Wilson gaat film maken over K-pop, maar K-popfans staan er niet voor te springen

De Amerikaanse actrice Rebel Wilson gaat een film maken over het leven in de K-popwereld. Het verhaal zal gaan over een groep Amerikaanse vriendinnen die hun K-popdroom willen waarmaken. Rebel Wilson heeft niet alleen het verhaal van de film geschreven, ze zal de film ook producen én er een rol in spelen. Maar heel wat K-popfans zijn geen fan van het idee van een film over K-pop van Amerikaanse handen.

K-pop is tegenwoordig overal (behalve op de Grammy’s), dus kon ook een musical niet uitblijven. Actrice Rebel Wilson zal haar schouders op verschillende manieren zetten onder het project. Maar heel wat K-popfans zijn allesbehalve te vinden voor het idee.

Seoul Girls

De film zal Seoul Girls heten en het verhaal vertellen van een jong Koreaan-Amerikaans meisje dat samen met haar vriendinnen deelneemt aan een wereldwijde talentenjacht. De hoofdprijs in die talentenjacht is de kans om het voorprogramma te verzorgen van de grootste K-popgroep ter wereld (noem ze voor het gemak BTS).

Om hun droom waar te krijgen ze de hulp van een oud-lid van een Britse meisjesgroep (noem ze voor het gemak de Spice Girls) en een voormalige K-pop trainee. Met hun hulp werken ze samen aan hun droom om met hun “K-popgroep” Seoul Girls bekend te worden.

Kritiek K-popfans

Een film over het belangrijkste Zuid-Koreaanse exportproduct, K-pop, maar dan wel gemaakt door een Amerikaanse actrice. Het is iets wat heel wat K-popfans niet zint. Er bestaan namelijk heel wat stereotiepen rond K-pop en K-popsterren, die mogelijk bevestigd zouden worden in een film gemaakt door Amerikanen. Daarnaast voelt ook het plot van de film voor heel wat fans fout aan. K-pop is namelijk niet zomaar een genre, maar staat voor Koreaanse popmuziek. Dus popmuziek gemaakt door Koreanen, in het Koreaans. De inmenging van Amerikanen in het genre is daarom dus wat ongepast. Tot slot wordt de film ook voorgesteld als een komedie. Daardoor vrezen veel fans dat K-pop in het belachelijke zal getrokken worden door een opeenvolging van stereotiepen.

Maar om iedereen al een beetje gerust te stellen: het originele script van de film werd al aangepast door Young-Il Kim. Die was al verantwoordelijk voor een afleveringen van de series Rodham en Billions en werd om een niet verder verklaarde reden bedankt in de aftiteling van de Disneyfilm Big Hero 6. Kim heeft Koreaanse roots en is op de hoogte over de K-popwereld. Zo heeft hij zelfs een favoriet lid (bias in vakterminologie) van BTS. De film zal dus niet volledig van Amerikaanse makelarij zijn. Verder is het ook nog niet zeker of de film er ook echt zal komen. Heel wat films krijgen een licentie, zoals Seoul Girls nu heeft bij Lionsgate, maar kunnen daarna nog steeds afgeschoten worden.

“Ik hou van K-pop”

De heisa was Rebel Wilson zelf natuurlijk ook niet ontgaan. Dus had ze haar reactie klaar. In een tweet laat ze weten dat ze enthousiast is over het nieuwe project en dat ze houdt van K-pop en musicals. En daar zal de film dus een combinatie van worden.

Wilson werd natuurlijk vooral bekend van haar rol in de musicalfilm Pitch Perfect waarin ze samen met onder andere Anna Kendrick te zien was. We kunnen ons dus verwachten aan een gelijkaardige musical, maar dan wel met K-popnummers. Binnenkort is Rebel Wilson ook te zien als één van de (huiveringwekkende) katten in de filmversie van de musical Cats.

Meer
Lees meer...