Rebel Wilson’s gedwongen coming-out: krant biedt excuses aan

Actrice Rebel Wilson (42) maakte enkele dagen geleden haar relatie met modeontwerpster Ramona Agruma bekend. Maar nu blijkt dat Rebel uit de kast is gekomen omdat ze onder druk werd gezet door een Australische krant. Die krant, The Sydney Morning Herald, biedt nu haar excuses aan voor het ‘outen‘ van de actrice.

Toen Rebel Wilson vorige week haar nieuwe relatie bekend maakte, was dat niet haar eigen keuze. De actrice werd onder druk gezet door een Australische krant, The Sydney Morning Herald. Die krant gaf Rebel twee dagen de tijd om te reageren op een nog niet gepubliceerd artikel over haar eerste lesbische relatie. Als reactie daarop kondigde Rebel het nieuws zelf aan met een Instagrampost.

Ultimatum

Rebel Wilson plaatste vorige week een foto met haar nieuwe geliefde Ramona Agruma. Met die Instagrampost maakte de actrice haar eerste relatie met een vrouw bekend. “Ik dacht dat ik op zoek was naar een Disneyprins, maar misschien had ik al die tijd een Disneyprinses nodig”, schreef ze erbij.

Maar zaterdag verscheen in een opiniestuk in The Sydney Morning Herald dat Rebel vlak voor haar coming-out een ultimatum kreeg. Zo zou de actrice twee dagen tijd gekregen hebben om te reageren op een artikel waar haar relatie bekend gemaakt werd. De Australische krant kreeg hierdoor het verwijt Rebel gedwongen te hebben om haarzelf te outen als gay.

Excuses

De Australische krant The Sydney Morning Herald plaatste maandagochtend toch een excuus voor het ‘outen‘ van actrice Rebel Wilson. Columnist Andrew Hornery erkende dat hij ‘het verkeerd heeft aangepakt’ door te melden dat Wilson nu een relatie met een vrouw heeft. “Het was nooit de bedoeling om Wilson te bedreigen met een publiekelijke coming-out”, schreef hij.

Meer
Lees meer...