Reboot van ‘Prison Break’, met nieuwe hoofdpersonages, in de maak voor Disney+

Alles komt terug, en dus ook Prison Break. Hulu, de streamingdienst die bij ons te zien is via Disney+, zou namelijk werken aan een soort reboot van de populaire serie van begin deze eeuw. Veel details zijn er nog niet bekend, al zou deze nieuwe versie van Prison Break niet meer gaan over Michael Scofield (Wentworth Miller) en Lincoln Burrows (Dominic Purcell).

Bij de release van het eerste seizoen van Prison Break in 2005 was het meteen een van de meest succesvolle series in jaren. De drie jaren erna volgden er nog drie seizoenen van de reeks, al viel dat laatste heel wat minder goed in de smaak. Ook de televisiefilm die volgde in 2009 was niet echt een succes. Hetzelfde kan gezegd worden van seizoen 5 dat onverwachts volgde in 2017. Toen kwam de originele cast opnieuw samen voor een kort seizoen van amper negen afleveringen. Het plot was echter nogal vergezocht en de reeks kon nooit het succes van de eerste jaren herhalen.

Het was dan ook geen verrassing dat er geen zesde seizoen volgde. Bovendien had hoofdrolspeler Wentworth Miller aangegeven niet langer Michael Scofield te willen spelen. Hij wil als homoseksuele man namelijk geen heteroseksuele personages meer vertolken.

Reboot

Volgens de website Deadline zou Prison Break binnenkort toch opnieuw van onder het stof worden gehaald. 20th Television, als onderdeel van Disney Television Studios, wist daarvoor Elgin James vast te leggen als showrunner. James is vooral bekend van Mayans M.C., The Outlaws en de film Little Birds.

Over deze nieuwe versie van Prison Break is nog niet veel bekend, behalve dat we geen van de originele hoofdrolspelers zullen zien opduiken. Vermoedelijk gaat het dus om een volledig nieuw, losstaand verhaal. De reeks wordt ontwikkeld voor Hulu, de streamingdienst die bij ons te bekijken is via Disney+.

Meer
Lees meer...