‘Red Hot Chili Peppers’-zanger Anthony Kiedis krijgt eigen biopic

Er zijn heel wat artiesten die ondertussen al een eigen biopic kregen. Deze maand kunnen we zo al Bob Marley: One Love in de bioscoop verwachten en later komt ook de film over Amy Winehouse uit. Daar stopt het niet, want ook zanger Anthony Kiedis van de Red Hot Chili Peppers krijgt een eigen film.

We worden de laatste tijd om de oren geslagen met biopics en vaak gaan die over legendarische zangers. Zo konden we recent kijken naar Elvis en volgde later de andere kant van dat verhaal in Priscilla. Daarnaast zijn er ook plannen voor een biografische film rond Michael Jackson en komt ook de nieuwe biopic over Amy Winehouse dit jaar uit.

Red Hot Chili Peppers

Zanger Anthony Kiedis is een van de bekendste rockzangers van de laatste twintig jaar. Hij richtte in de jaren 80 samen met collega-muzikant Flea en twee andere muzikanten de band Red Hot Chili Peppers op. Flea is vandaag nog steeds lid van de band, net als Kiedis zelf. De drummer en gitarist zijn ondertussen veranderd en met hits als Under The Bridge en Give It Away groeide de band in de jaren 90 uit als een vaste waarde.

Door de jaren heen werd de muziek vaak overschaduwd door druggebruik en andere verslavingen van zanger Anthony Kiedis. Daar schrijft de zanger ook over in zijn biografie Scar Tissue. Daarin praat hij over zijn jeugd en hoe zijn opvoeding en verleden zijn muziek heeft beïnvloed.

Biopic

Het is ook die biografie waar Universal Pictures nu de filmrechten voor gekocht heeft. Binnenkort zullen fans en filmliefhebbers zijn verhaal dus op het grote scherm kunnen volgen. Daarbij zal Kiedis ongetwijfeld ook inspraak hebben. Welke acteur de rol van de zanger zal spelen en of we ook de andere leden van Red Hot Chili Peppers te zien zullen krijgen, is niet bekend. Ook over een releasedatum weten we nog niets.

Meer
Lees meer...