Biopic ‘Bob Marley: One Love’ krijgt nieuwe trailer én nieuwe releasedatum

De geplande biografische film Bob Marley: One Love heeft een nieuwe releasedatum gekregen. Die film staat nu gepland halverwege februari. Bob Marley: One Love toont het bijzondere leven van de iconische Jamaicaanse reggaezanger.

We worden de laatste tijd om de oren geslagen met biopics en vaak gaan die over legendarische zangers. Zo konden we recent kijken naar Elvis en volgde later de andere kant van dat verhaal binnenkort in Priscilla. Daarnaast zijn er ook plannen voor een biografische film rond Michael Jackson en nieuwe biopic over Amy Winehouse.

Bob Marley

Maar eerst is het dus aan een biopic over Bob Marley. One Love stond aanvankelijk gepland voor 10 januari, maar zal nu iets meer dan een maand later uitkomen.

Bob Marley: One Love kwam tot stand met de hulp en steun van de familie Marley en wil het verhaal vertellen van de Jamaicaanse zanger die een hele generatie inspireerde en reggaemuziek op de kaart zette. De film toont de zanger van bij zijn opkomst tot aan zijn dood in 1981. Bob Marley: One Love focust zich vooral op de moordpoging op Bob Marley uit 1976 en hoe hij zich in 1978 klaarmaakt op terug te keren naar zijn thuisland voor het ‘One Love Peace Concert’.

Kingsley Ben-Adir

De hoofdrol in Bob Marley: One Love is weggelegd voor Kingsley Ben-Adir (One Night in Miami…Secret Invasion), die in de trailer alvast indruk maakt. Lashana Lynch (No Time to DieDoctor Strange in the Multiverse of Madness) speelt dan weer zijn vrouw Rita. De regie is in handen van Reinaldo Marcus Green, die recent nog indruk maakte met King Richard over de vader van de tenniszussen Williams.

Bekijk hier de trailer van Bob Marley: One Love:

Bob Marley: One Love is vanaf woensdag 14 februari te zien in de cinema.

Meer
Lees meer...