‘Bob Marley: One Love’: Biopic over legendarische zanger krijgt eerste teaser trailer

Paramount Pictures heeft een eerste teaser trailer gedeeld van de aankomende biografische film Bob Marley: One Love. Deze biopic toont het wonderlijke leven en de muzikale carrière van de iconische reggaezanger.

Er lijkt de laatste tijd een nieuwe trend te zijn ontstaan in het maken van biopics, en dan vooral over legendarische zangers. Zo konden we recent kijken naar Elvis en krijgen we de andere kant van dat verhaal binnenkort te zien in Priscilla. Daarnaast zijn er ook plannen voor een biografische film rond Michael Jackson en nieuwe biopic over Amy Winehouse.

Bob Marley

Een film over het bijzondere leven van Bob Marley kon dan ook niet achterwege blijven. Bob Marley: One Love kwam tot stand met de hulp en steun van de familie Marley en wil het verhaal vertellen van de Jamaicaanse zanger die een hele generatie inspireerde en reggaemuziek op de kaart zette.

Bob Marley: One Love toont de zanger van bij zijn opkomst tot aan zijn dood in 1981. De film focust zich vooral op de moordpoging op Bob Marley uit 1976 en hoe hij zich in 1978 klaarmaakt op terug te keren naar zijn thuisland voor het ‘One Love Peace Concert’.

Kingsley Ben-Adir

De hoofdrol in Bob Marley: One Love is weggelegd voor Kingsley Ben-Adir (One Night in Miami…, Secret Invasion), die in de trailer alvast indruk maakt. Lashana Lynch (No Time to Die, Doctor Strange in the Multiverse of Madness) speelt dan weer zijn vrouw Rita. De regie is in handen van Reinaldo Marcus Green, die recent nog indruk maakte met King Richard over de vader van de tenniszussen Williams.

Bekijk hier de teaser trailer van Bob Marley: One Love:

Bob Marley: One Love wordt op woensdag 10 januari in de cinema verwacht.

Meer
Lees meer...