Remco Evenepoel rijdt geen Tour en Vuelta meer dit seizoen na opgave in Giro

Remco Evenepoel zal dit jaar geen Grote Ronde meer rijden. Dat heeft zijn ploegmanager Patrick Lefevere gezegd. De Belgische wereldkampioen moest enkele dagen geleden als leider uit de Ronde van Italië stappen na een positieve coronatest. Hij houdt zich de rest van het seizoen dus vast aan zijn uitgestippelde programma en voegt geen Tour of Vuelta toe.

Nadat hij aan het einde van vorig seizoen de Ronde van Spanje had gewonnen, hoopte Remco Evenpoel dit jaar de Giro d’Italia aan zijn palmares toe te voegen. Met die wedstrijd had hij bovendien nog een eitje te pellen. In 2021 verscheen hij er aan de start terwijl hij nog herstellen was van een zware valpartij enkele maanden daarvoor. Na enkele degelijke prestaties moest hij toen in de zeventiende rit opgeven na een valpartij.

Ook deze keer sloeg het noodlot toe in de Ronde van Italië. Na een verschroeiende openingstijdrit voelde de jonge Belg zich in het begin van de tweede week iets minder. Desondanks won hij zondag opnieuw de tijdrit, al was dat maar met 1 seconde voorsprong op Geraint Thomas. Omdat Evenepoel zich niet super voelde, liet hij zich testen op het coronavirus. Die test bleek positief, waarna hij opgaf.

Geen Tour en Vuelta

Veel fans hoopten daarop dat Remco Evenepoel toch nog de Ronde van Frankrijk zou toevoegen aan zijn programma. Maar dat zal dus niet gebeuren. “Als hij daar niet schittert, zullen velen hem met bazooka’s neerschieten”, legt Patrick Lefevere die beslissing uit in Het Nieuwsblad.

Ook de Ronde van Spanje, die Evenepoel vorig jaar won, zal de 23-jarige Belg dit seizoen niet rijden. “Remco heeft de Ronde van Spanje al gewonnen. Dus niemand zou een andere uitkomst van hem accepteren. Bovendien zou het opnieuw een vrij zware en zeer specifieke voorbereiding vereisen.”

Eendagskoersen

Wat er wel nog op zijn planning staat, is nog niet helemaal duidelijk. Veel daarvan hangt af van hoe snel Evenepoel herstelt. “Voor het eerst testte hij negatief. We denken dan ook dat hij in totaal vijf dagen ziek is geweest. Vooral dinsdag waren de symptomen het sterkst: hoofdpijn en keelpijn, naast grote vermoeidheid. Maar nu is hij beter. We laten hem het hele weekend rusten en begin volgende week krijgt hij harttesten”, legt Lefevere uit.

“We hadden aan het Critérium du Dauphiné (dat op 4 juni begint, red.) gedacht, maar het komt nog vroeg”, klinkt het. De eerstvolgende doelen van Remco Evenepoel zijn het BK tijdrijden op 22 juni en het BK op de weg 25 juni. Daarna volgt het WK op de weg op 6 augustus en WK tijdrijden op 11 augustus. Later op het seizoen zal Evenepoel zich vooral richten op eendagskoersen zoals de Ronde van Lombardije op 7 oktober.

Meer
Lees meer...