Review – OnePlus Nord Buds 2: draadloze oortjes met noise cancelling voor minder dan 70 euro

OnePlus liet ons eerder al een uitstekende high-end smartphone en een nieuwe draadloze koptelefoon Pro testen. Nu zet het merk alles in op zijn reeks betaalbare toestellen, met de OnePlus Nord CE3 Lite en de Nord Buds 2. En op het vlak van draadloze oortjes, zet de Chinese fabrikant een echte revolutie neer ten opzichte van het vorige model.

Het is een beetje vroeger dan verwacht dat OnePlus een update van zijn betaalbare draadloze oortjes levert, aangezien het eerste model dateert van juni 2022. Gelukkig is die voorsprong niet ten koste gegaan van de kwaliteit, aangezien de OnePlus Nord Buds 2 op verschillende niveaus een baanbrekende upgrade blijkt te zijn.

Moderner ontwerp

Eerst en vooral noteren we een verandering in het ontwerp van het oplaaddoosje. Met afgeronde randen lijkt die nu veel compacter dan bij de eerste Nord Buds. Een optische illusie, want in feite heeft hij bijna dezelfde afmetingen als de vorige. De illusie blijft echter overtuigend en dat waarderen we.  

Door de randen van de case af te ronden, heeft OnePlus hem inderdaad een moderner ontwerp gegeven. Het gespikkeld grijze oplaaddoosje – ook verkrijgbaar in het wit – is ook comfortabeler om vast te houden en past gemakkelijker in een broekzak of handtas. Een ander voordeel is dat hij minder gevoelig is voor vingerafdrukken en krassen.

Zoals u kan zien, is het ontwerp van de case heel goed. Wat de oordopjes zelf betreft, vallen ze minder op, omdat ze precies hetzelfde ontwerp hebben als hun voorgangers – wat niet per se negatief is.

Ze zijn misschien zelfs visueel inferieur, omdat ze er in het grijs veel ‘gadgetteriger’ uitzien dan het vorige model. Het feit dat het touchscreen niet langer dik of gespiegeld is, speelt hier waarschijnlijk ook een rol.

Dit zijn natuurlijk maar details. Voor de rest is er niets op aan te merken. Ze behouden het interessante en unieke ontwerp van de OnePlus Nord en hun afmetingen maken ze gemakkelijk te gebruiken en discreet.

Tot slot zijn de oordopjes – die IP55 gecertificeerd zijn en dus bestendig zijn tegen waterspetters, zweet en stof – zeer comfortabel eenmaal ze in de oren worden geplaatst. Ze blijven perfect op hun plaats en zijn geschikt om mee te sporten, mede dankzij het in-ear formaat.

Premium functies

De geluidskwaliteit is opnieuw uitstekend met de OnePlus Nord Buds 2. We waren aangenaam verrast, want de betaalbare draadloze oordopjes bieden een goede geluidservaring voor wie niet per se op zoek is naar excellentie. Verschillende luistermodi worden aangeboden, alsook een equalizer.

Maar OnePlus heeft de lat hoger gelegd met dit product, want het heeft functies die vaak voorbehouden zijn aan high-end modellen.

We kunnen onder andere BassWave vernoemen, een functie waarmee de bassen dynamisch kunnen worden versterkt op verschillende intensiteitsniveaus. Een nieuw pluspunt voor de oordopjes, vooral omdat het resultaat perfect is, ook al komt de maximum-bas in de buurt van het geluid van een brommende auto.

Ten slotte is er aandacht besteed aan de low end, dankzij de integratie van 12,4 mm drivers in elke oordop. Voor oordopjes van slechts 69 euro is de ervaring uitstekend.

De meest opvallende toevoeging is toch wel de ruisonderdrukkende functies. De OnePlus Nord Buds 2 hebben veel pluspunten. Natuurlijk is de noise cancelling modus niet zo effectief als op de OnePlus Buds Pro 2, maar hij doet zijn werk behoorlijk goed. Hetzelfde geldt voor de transparantiemodus.

Uitstekende batterijlevensduur

Maar deze functies, normaal voorbehouden aan premium producten, hebben natuurlijk een impact op de batterijduur van de oordopjes. Met de noice-cancelling aan bieden de oordopjes tot 5 uur luistertijd, wat eigenlijk vrij weinig is, vooral voor degenen die de hele dag met hun oordopjes in hun oren zitten. Gelukkig kan het oplaaddoosje dit probleem gedeeltelijk oplossen door de gebruiksduur tot 27 uur te verlengen. Je hoeft dan alleen zonder muziek te zitten tijdens het opladen.

In de normale luistermodus gaat de batterij langer mee (7 uur), zonder uitstekend te zijn. Met het oplaaddoosje kan dit worden verlengd tot 36 uur, wat niet slecht is.

Conclusie

Met de OnePlus Nord Buds 2 doet de Chinese fabrikant op een bepaalde manier de grens vervagen tussen low end oortjes en die voor de middenklasse, omdat ze premium functies aanbieden. Een strategie die gemakkelijk kan lonen voor OnePlus, omdat wat ze bieden interessant is. De OnePlus Nord Buds 2 hebben een nieuwe case dat het idee van een topproduct versterkt, de geluidskwaliteit blijft erg goed voor een product in deze prijsklasse, maar de noice-cancelling en transparantiemodus, evenals de mogelijkheid om de luisterervaring aan te passen, maken ze meer dan aantrekkelijk. Het enige minpunt is de batterij. Wanneer ANC is geactiveerd, gaat de batterij niet langer dan 5 uur mee. Gelukkig is de case er om het plezier te verlengen (tot 27 uur). Maar gezien alles wat ze bieden en hun prijs (69 €), wordt het hen gemakkelijk vergeven.

(vd)

Meer
Lees meer...