‘Rick and Morty’ seizoen 5: nieuwe trailer

Adult Swim heeft zondag een nieuwe trailer van seizoen 5 van Rick and Morty op de wereld losgelaten. Het nieuwe seizoen verschijnt op 20 juni op Adult Swim en daarna op Netflix.

Al van toen het voor het eerst verscheen in 2013 kreeg Rick and Morty lovende kritiek voor de scherpe humor en hun vernieuwende aanpak van klassiekers uit de science fiction. De laatste trailer heeft nu meer van die aanpak. Het seizoen zal in juni uitkomen, zo’n jaar na het vorige. Waar er vorige jaren grote gaten tussen seizoenen en zelfs afleveringen zaten, zal er nu (normaal) aan een snel tempo content geleverd worden.

We zullen terug kunnen genieten van de zatte wetenschapper Rick die op avontuur gaat met zijn bange kleinzoon Morty. Het vorige seizoen eindigde met een aflevering waarin het gezin de strijd aanging met Space Beth, een kloon van de moeder van het gezin. Zij zal een rol blijven spelen dit seizoen.

Veel parodieën

De trailer begint met soldaten die het huis van de familie Smith-Sanchez omcirkelen en zeggen dat Rick en Morty onder arrest staan. Sabotage van The Beastie Boys begint te spelen en we zien heel wat beelden van actie in de verschillende dimensies. De verwijzingen naar films en series zijn weer goed vertegenwoordigd. Onder andere Hellraiser, Voltron en Scarface komen langs in de trailer.

Nog even wachten voor Netflix

Seizoen 5 van Rick and Morty komt er nu dus aan, maar er is veel meer goed nieuws voor de fans. Eerder dit jaar werd er al aangekondigd dat de schrijvers al bezig zijn aan seizoen 7. Uiteraard is er nog niet duidelijk wat er allemaal te gebeuren valt en of seizoen 5 veel te maken zal hebben met de volgende. De afleveringen komen eerst uit op Adult Swim, Netflix neemt die later op in hun bibliotheek. Het wordt dus nog even afwachten.

Bekijk hier de trailer voor seizoen 5 van Rick and Morty:

Rick and Morty zit bij de 50 beste series op Netflix!

Meer
Lees meer...