Rik Verheye maakt in ‘De Slimste Mens ter Wereld’ nieuw programma bekend: “Nu al te bekijken”

Enkele maanden geleden kochten Rik Verheye en Sam Kerkhofs de voetbalclub Sporting Hasselt. Daar zal nu een programma van komen. Rik Verheye maakte dit nieuws zelf bekend in de nieuwste aflevering van De Slimste Mens ter Wereld.

Na onder andere Marc Coucke, Wouter Vandenhaute en Ryan Reynolds besloot ook Rik Verheye in augustus om zijn eigen voetbalploeg te kopen. Hij deed dat samen met Sam Kerkhofs, mede-eigenaar van Sporthouse Group. Het duo supportert eigenlijk voor Club Brugge en Anderlecht, maar nu zetten ze dus hun schouders onder de Limburgse ploeg en dat zullen wij ook kunnen volgen.

Sporting Hasselt

Rik Verheye is vanavond te zien als jurylid in De Slimste Mens ter Wereld. Daarbij draagt hij een shirt van zijn eigen voetbalploeg Sporting Hasselt. Hij vertelt over een idee waar hij al lang mee zat. “Ik wilde al heel lang een programma maken over voetbal en het klimaat errond. En ik dacht op een bepaald moment, wat kan ik beter doen dan er middenin gaan staan? Toen was Sporting Hasselt plots een opportuniteit en ik dacht: ‘Goh, het is maar 700 kilometer van Knokke. Why not?’ “

Maar er is meer. Want de droom van een programma over voetbal wordt ook werkelijkheid én dat zelfs vanavond al. “We zijn al even aan het filmen”, klinkt het bij Rik. “Vanaf vandaag kan je dat zien op GoPlay, het programma De Spor, want da’s de bijnaam van Sporting Hasselt. En daarin kan je zien hoe twee idioten, een Club-supporter en een Anderlecht-supporter – het klinkt als het begin van een heel slechte mop – een Limburgse club overnemen.” De Spor wordt zo dus een beetje de Vlaamse variant van Welcome to Wrexham over acteurs Ryan Reynolds en Rob McElhenney die de Britse voetbalploeg Wrexham AFC kochten.

Rik Verheye had in De Slimste Mens ter Wereld ook nog een bijzonder cadeautje voor Erik Van Looy: zijn eigen, gepersonaliseerde shirt van Sporting Hasselt. Of de trouwe Antwerp-supporter het shirt ook daadwerkelijk zal dragen, houden we nog in het midden.

Bekijk hier de aankondiging van Rik Verheye:

Bekijk hier ook al de teaser voor De Spor:

De eerste aflevering van De Spor is nu online te bekijken via GoPlay. Elke week verschijnt er een nieuwe aflevering.

Meer
Lees meer...