Rode Duivels: Roberto Martinez maakt selectie bekend voor Final Four van de Nations League

Bondscoach Roberto Martinez heeft de namen bekend gemaakt die deel uitmaken van de Belgische selectie voor de Nations League. In die landencompetitie spelen de Rode Duivels volgende week de Final Four tegen Frankrijk, Spanje en Italië. De selectie van Martinez bevat weinig verrassingen, al valt wel op dat de bondscoach maar vier centrale verdedigers oproept.

Winnen de Rode Duivels volgende week hun eerste trofee sinds 1920, toen ze op de Olympische Spelen in Antwerpen goud wonnen? Het zou zo maar eens kunnen. Het zal dan wel geen EK of WK zijn, maar de Nations League zou toch een mooie troostprijs zijn.

Eenvoudig wordt het echter niet, want naast België wisten ook Italië, Spanje en Frankrijk zich te plaatsen voor de Final Four. Dat minitoernooi vindt volgende week plaats in Italië. Daar speelt België op donderdag 7 oktober in Turijn de halve finale tegen Frankrijk. Een dag eerder treffen Italië en Spanje elkaar in Milaan. De winnaars van die halve finales spelen op zondag 10 oktober om 20.45 uur de finale in San Siro in Milaan. Enkele uren daarvoor – om 15 uur – strijden de verliezers in Turijn voor de derde plaats.

Centrale verdedigers

Roberto Martinez mocht voor de Final Four van de Nations League 23 spelers selecteren. Voorlopig bestaat zijn selectie echter uit 24 namen, maar een van de vier doelmannen valt later af. Enkele geblesseerden zoals Jeremy Doku, Dennis Praet en Dries Mertens moesten op voorhand forfait geven. Ook Thomas Vermaelen is er door de strenge quarantaineregels in Japan niet bij.

Hoewel de Rode Duivels altijd met drie verdedigers centraal achterin spelen, koos de bondscoach ervoor om maar vier centrale verdedigers op te roepen. “Het wordt inderdaad een uitdaging. In het voetbal heb je nu eenmaal niet vaak een perfecte situatie en daar moeten wij mee omgaan”, legt Martinez uit aan Sporza.

“Thomas Vermaelen mag vanwege de coronamaatregelen niet afreizen vanuit Japan en Zinho Vanheusden trainde de voorbije twee dagen niet mee bij zijn club. Momenteel is hij niet fit genoeg om in de selectie te zitten, maar we houden zijn situatie nauwkeurig in de gaten, voor in het geval dat er tijdens het weekend nog andere spelers zouden uitvallen”, verduidelijkt de bondscoach.

Charles De Ketelaere

Verder koos Roberto Martinez grotendeels voor de gebruikelijke namen. Voorin valt Christian Benteke naast de selectie ten voordele van onder andere Michy Batshuayi en Charles De Ketelaere. Die laatste is al enige tijd in topvorm bij Club Brugge en klopte zo steeds luider op de deur van de nationale ploeg. Hij kan volgende week zijn debuut maken bij de Rode Duivels.

Bekijk hier de volledige selectie

Meer
Lees meer...