Ruby Rose bijna verlamd door stunt in nieuwe ‘Batwoman’-serie

De Amerikaanse actrice Ruby Rose raakte gewond tijdens één van haar stunts voor de nieuwe Batwoman-serie. De actrice maakte zelf op Instagram bekend dat ze bijna verlamd was. Rose deelde ook een video op haar sociale media tijdens de operatie.

Ruby Rose, de 33-jarige actrice die je ongetwijfeld kent van Orange Is The New Black, was bijna compleet verlamd. De Amerikaanse was bezig met de opnames van de nieuwe serie Batwoman waarin zij de hoofdrol speelt. Tijdens een van haar stunts raakte ze zwaar gewond. Twee van haar ruggenwervels verschoven toen ze fout landde. Daarin verloor ze het gevoel in haar armen. Rose werd overgebracht naar het ziekenhuis voor een operatie.

Operatie op Instagram

Verschillende fans schrokken toen ze de video zagen waar Ruby Rose op een operatietafel ligt. Maar de actrice vond het belangrijk dat ze de video deelde op haar Instagram. Zo schrijft ze er zelf bij: “Aan iedereen die vraagt waarom ik ze liet filmen… hebben jullie niet die Grey’s Anatomy-aflevering gezien waarbij ze een handdoek achterlieten in een patiënt? Plus ik wilde gewoon graag weten wat er gebeurt als we buiten bewustzijn zijn.”

https://www.instagram.com/tv/B25wG_PJlno/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=dlfix

Negatieve kritiek

De nieuwe Batwoman-serie gaat in oktober in première maar zorgde toch al voor veel ophef. Dat komt omdat Batwoman in de stripreeks een Joodse lesbienne is. In het dagelijks leven is Ruby Rose geen Joodse en ook geen lesbienne. De Amerikaanse beschouwt zichzelf als genderfluïde. Daardoor kan ze op veel kritiek rekenen van aanhangers van de originele stripreeks.

Daarom verwijderde de Amerikaanse actrice haar Twitter-account onlangs. Ze was het namelijk beu om zichzelf telkens opnieuw te moeten uitleggen. Door haar nieuwe rol is Rose wel de eerste openlijke genderfluïde persoon, die een hoofdrol te pakken heeft als superheldin.

Meer
Lees meer...