Left Right
scrollTop top

Rupert Grint: “10 jaar lang filmen voor Harry Potter voelde soms verstikkend”


Rupert Grint
© Splashnews.Com / Splash News (via Isopix)

Rupert Grint was tien jaar lang te zien als Ron Weasley in de films van Harry Potter. Die rol zette hem op de wereldkaart en zorgde voor zijn doorbraak als acteur. Maar acht films maken in tien jaar is natuurlijk een vermoeiend proces. En daarover spreekt Grint nu een podcast.

Tussen 2001 en 2011 verschenen in totaal tien Harry Potter-films. Voor ons kwamen die om de één of twee jaar, maar voor de acteurs betekende dat tien jaar lang elke dag filmen. Wanneer de ene film klaar was, begon het filmen voor de volgende. En dat was een slopend proces, vooral voor de drie hoofdrolspelers.

Rupert Grint

Rupert Grint was te gast in de podcast Armchair Expert van Dax Shepherd. Daar sprak hij over zijn tijd bij Harry Potter. En die was niet altijd rozengeur en maneschijn, zo blijkt. “Er was een periode waarin het best verstikkend voelde”, legt de acteur uit. “Het was een zware periode, want het was tien jaar lang elke dag.”

Maar uiteindelijk kijkt de acteur wel positief terug op de jaren op de set van de Harry Potter-films. “Het was een geweldige ervaring. Er hing een familiesfeer op de set. Doordat het altijd dezelfde crew was, voelde het alsof we samen opgroeiden, dus het was een geweldige plaats om te zijn. Maar tegen het einde had ik wel het gevoel dat ik iets anders wilde doen, wilde zien wat er nog was buiten Harry Potter.”

Terugkeer naar Ron Weasley?

Enkele maanden geleden liet Rupert Grint nog weten dat hij een terugkeer naar Harry Potter best zou zien zitten. Hij zei dat in een interview met Comicbook. “Ik weet het niet”, zei de acteur. “Maar zeg nooit nooit. Ik zou nooit zeggen: ‘Absoluut niet’.”

“Het was een groot deel van mijn leven en ik koester het personage en zijn verhalen. Dus ja, ik zou ervoor open staan. Ik weet niet op welke manier dat zou zijn, maar ja, we zullen wel zien.” Ondertussen is Rupert Grint 32 jaar oud. In mei 2020 werd hij voor de eerste keer papa.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…