Samsung komt met belangrijke update voor zijn Galaxy Watch

De Samsung Galaxy Watch, Galaxy Watch Active, Galaxy Watch Active2 en Galaxy Watch3 hebben sinds deze week heel wat nieuwe gezondheids- en personalisatiefuncties. Die nieuwe functies komen er dankzij de software-update One UI 4 die maandag beschikbaar gemaakt is voor al deze modellen.

Wat zijn alle nieuwe functies?

  • Valdetectie: deze functie herkent wanneer je hard valt tijdens het sporten. Met de nieuwste update kan je nu op de Samsung Galaxy Watch Active2 en Galaxy Watch3 de gevoeligheid van die valherkenning instellen. Valdetectie stuurt bij een val dan een SOS-melding met je locatie naar vooraf geselecteerde contactpersonen.
  • Group Challenges: met deze functie kan je je vrienden en familie toevoegen aan sportieve uitdagingen. Zo kan je zonder letterlijk bij elkaar te zijn toch samen sporten, iets wat al snel zorgt voor de nodige extra motivatie.
  • Extra gezondheidsfuncties: van hartslagmeting en het meten van het zuurstofpercentage in je bloed, tot slaap- en stressbeheer, de nieuwste update van de Samsung Galaxy Watch-series zorgt ervoor dat je je gezondheid nog beter kan opvolgen. Al deze gegevens – samen met ook nog je bloeddruk en elektrocardiogram – zijn terug te vinden in de Samsung Health Monitor-app.
  • Meer wijzerplaten: naast de al bestaande wijzerplaten waaruit je kan kiezen, komen er met de nieuwste update nog eens tien extra versies bij. Die nieuwe wijzerplaten zullen eerst beschikbaar zijn op de Samsung Galaxy Watch4. Het gaat om heel uiteenlopende designs, van klassiek of minimalistisch tot heel opvallend met extra grote cijfers.

Wanneer is de nieuwste update beschikbaar ?

  • Samsung start in België met de uitrol van One UI 4 op maandag 15 november 2021. De beschikbaarheid ervan gebeurt wel gradueel. Zo is de update eerst beschikbaar voor Bluetooth-versies en pas later voor 4G-versies.
  • Om de nieuwste software te kunnen downloaden heb je de nieuwste versie van de Galaxy Wearable-app en Galaxy Watch-plug-in nodig.
Meer
Lees meer...