Samsung stelt vandaag zijn nieuwe smartphones voor: wat mogen we verwachten?

De Zuid-Koreaanse gigant Samsung houdt vanavond om 19 uur (Belgische tijd) zijn eerste Galaxy Unpacked van 2024.

Tijdens het evenement – dat live wordt uitgezonden op YouTube – stelt Samsung (logischerwijs) zijn nieuwe smartphones, de Galaxy S24, S24 Plus en S24 Ultra, voor.

Dus wat kunnen we verwachten? Geen revolutie op de agenda, tenminste niet voor de S24 en S24 Plus. Beide toestellen tonen veel gelijkenissen met hun voorgangers, op een paar upgrades hier en daar na. We denken in het bijzonder aan een nieuwste generatie processor.

De S24 Ultra daarentegen zal waarschijnlijk meer een verrassing zijn, of in ieder geval meer een sensatie, met grote verbeteringen aan de foto- en videomogelijkheden.

AI steeds meer aanwezig

Artificiële intelligentie zal een prominente plaats innemen op het evenement. Met de slogan “Galaxy AI is coming” laat Samsung er geen twijfel over bestaan.

We kunnen aankondigingen verwachten die vergelijkbaar zijn met de aankondigingen die Google voor de Pixel 8 heeft gedaan. Namelijk dat AI een veel grotere rol gaat spelen in de gebruikerservaring, vooral als het gaat om fotobewerking en -optimalisatie. We kunnen ook nieuwe AI-functies verwachten, waaronder real-time vertalingen in de berichtenapp.

One more thing? Volgens de vele lekken over het evenement zal de Galaxy S24 waarschijnlijk de enige aankondiging van Samsung zijn. Er zou echter goed nieuws kunnen zijn voor toekomstige eigenaars: er wordt gezegd dat de telefoons 7 jaar lang Android-updates krijgen. Nogmaals, net als Google’s Pixel 8.

Je kan het evenement vandaag live volgen op YouTube vanaf 19 uur:

Meer
Lees meer...