Left Right
scrollTop top

Wie is Sandra Bekkari in ‘De Slimste Mens ter Wereld’ en waar kan je haar van kennen?


Sandra Bekkari DSMTW
© Play4

Het is al tijd voor de tweede week De Slimste Mens ter Wereld. Jean-Marc Mwema en Gloria Monserey overleefden de eerste week en keren vandaag terug. Daarnaast zal ook Sandra Bekkari haar kans wagen. Zij werd dit jaar als een van de eerste deelnemers aangekondigd en heeft dus veel tijd gehad om zich voor te bereiden.

Voor wie geregeld in de keuken staat, is Sandra Bekkari wellicht geen onbekende. Ze is namelijk een van de bekendste tv-chefs uit ons land.

Nooit Meer Diëten

Sandra Bekkari bracht haar eerste kookboek uit in 2010. Gezond en Slank introduceerde haar SANA-methode die bestaat uit zeven principes die je moeten helpen om gezonder te eten. Later volgde Topchefs Koken Gezond. Maar de echte doorbraak van Sandra Bekkari kwam het met haar kookboekenreeks Nooit Meer Diëten. Ondertussen heeft ze al vijf boeken uitgebracht in die reeks met telkens gezonde gerechten die niet als een dieet aanvoelen.

In 2019 begon ze met een nieuwe reeks, Fast Food. In die boekenreeks, waarvan er nu drie boeken bestaan, deelt Sandra opnieuw tientallen recepten. Die recepten zijn niet alleen gezond, maar ook snel klaar. Perfect dus voor wie soms te weinig tijd heeft om uitgebreid te koken om een gezonde maaltijd op tafel te zetten.

Open Keuken

Naast kookboeken had Sandra Bekkari ook een tijdlang een eigen programma. In Open Keuken deelde Sandra Bekkari elke weekdag haar gezonde en makkelijke recepten. Het programma was van 2017 tot 2019 te zien op VTM.

Daarnaast bracht Sandra Bekkari ook al haar eigen brood en granola op de markt. Ze heeft ook haar eigen Sana-Box, waarbij je elke week een box vol recepten en de benodigde ingrediënten kan ontvangen. Begin dit jaar begon ze met haar eigen online coaching programma, Change For Good. Daarbij krijg je recepten, maar ook tips om een gezondere levensstijl aan te nemen.

Kan Sandra Bekkari De Slimste Mens ter Wereld worden?

De vraag is natuurlijk of Sandra Bekkari De Slimste Mens ter Wereld zal kunnen worden. In het interview voor haar eerste deelname liet Erik Van Looy al weten dat hij Sandra al enkele jaren probeert te vragen. Daarbij antwoordde ze steeds dat ze nog wat meer moest studeren.

En nu is ze dus eindelijk klaar om haar kans te wagen. Ze laat daarbij al weten dat ze nog steeds niet genoeg heeft kunnen studeren, maar dat het haar gezin is dat haar overtuigde om deel te nemen. In een poging om Erik om te kopen, heeft Sandra ook al beloofd om – als ze het seizoen wint – ze een hele week zal koken voor hem.

Bekijk hier het voorbereidende interview met Sandra Bekkari voor haar deelname:

De Slimste Mens ter Wereld is elke maandag tot donderdag te zien rond 21.30 uur op Play4 en GoPlay.be.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…