Seoul zal arena bouwen specifiek voor K-popconcerten

Er is een akkoord bereikt tussen het Zuid-Koreaanse megabedrijf Kakao en de lokale overheid van Seoul over de bouw van een nieuwe arena, zo meldt Korea Herald. Het gaat hierbij niet om een arena voor sportwedstrijden, maar wel om eentje specifiek voor optredens van K-popartiesten.

De Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul heeft momenteel al twee stadiums: Seoul Olympic Stadium en Seoul World Cup Stadium. Maar daar zal dus een bijzonder derde stadium bijkomen.

Seoul Arena

De Seoul Arena zal in tegenstelling tot de twee bestaande stadiums in de stad niet dienen voor sportwedstrijden. Het gaat om een stadium speciaal voor K-popconcerten. De Seoul Arena zal gebouwd worden in de noordelijke regio Dobong-gu en zal een capaciteit van meer dan 20.000 hebben. Bij concerten met zitplaatsen zal het gaan om zo’n 19.000 plaatsen. Wanneer het gaat om staanplaatsen wordt die capaciteit opgetrokken tot 28.000.

In de arena zal ook een kleinere zaal gebouwd worden met een maximumcapaciteit van 7.000. Het wordt zo de grootste indoor concerthal van Zuid-Korea en zal iets groter zijn dan ons Sportpaleis. Kakao, het bedrijf achter de bouw van het stadium, hoopt jaarlijks zo’n 1,8 miljoen bezoekers te trekken.

240 miljoen euro

Het prijskaartje van de bouw van het stadium zal zo’n 312 miljard won (240 miljoen euro) bedragen. Kakao zal 97 procent van dat bedrag betalen. Kakao is een van de grootste bedrijven in Zuid-Korea en heeft belangen in de entertainmentindustrie, maar ook in financiën en de kledingindustrie.

De laatste jaren waren er al geruchten dat Kakao aast op SM Entertainment. Dat is het agentschap van onder andere de K-popgroepen SHINee, EXO, NCT, Red Velvet en aespa. De bouw van de arena voor K-popconcerten kan dus een goede stap zijn richting de overname van het entertainmentbedrijf.

Meer
Lees meer...