‘Sex and the City’-reboot ‘And Just Like That…’ laat personage Samantha verhuizen

De Sex and the City-reboot komt alsmaar dichterbij en dat betekent dat er ook meer en meer bekend wordt gemaakt over het verhaal. In And Just Like That…, dat op 10 december wekelijks op Streamz verschijnt, pikken vriendinnen Carrie Bradshaw, Miranda Hobbes en Charlotte York de draad terug op. Toch ontbreekt er een belangrijke persoon in de sequel: de vierde vriendin Samantha Jones.

Waar Sex and the City de vriendinnen volgde in hun wilde leven als 30-jarigen, volgt de sequel hun leven als 50-jarigen. Dat wil zeggen: jobs, huwelijken en ouder wordende kinderen. Drie van de vier vriendinnen wonen in And Just Like That… nog steeds in New York, maar de vierde is nergens te bespeuren. Dat komt omdat actrice Kim Cattrall niet wou terugkeren als haar personage, Samantha Jones. Bronnen hebben nu aan de Britse krant The Daily Mail laten weten wat er met het personage gebeurd is. 

Londen

“We konden het niet maken om Samantha nog in New York City te laten wonen zonder dat de andere drie vrouwen haar zouden contacteren”, liet iemand van de show weten aan The Daily Mail. “Het zou niet kloppen. Los Angeles was ook geen optie, aangezien ze daar al geweest was in de eerste film. Dus kwam het perfect uit om haar naar Londen te sturen. Zo houden we haar in leven en kunnen we haar afwezigheid uitleggen. De kijkers zullen ook merken dat Samantha het goed heeft in Londen, ondanks haar ruzie met het personage Carrie.”

Die ruzie tussen Carrie, gespeeld door Sarah Jessica Parker, en Samantha is van de personages overgeslagen op de actrices. Nadat duidelijk werd dat Kim Cattrall een terugkeer voor de reboot niet zag zitten, groeiden er geruchten over de relatie en ruzie tussen de twee actrices. De twee blijken al jarenlang niet de beste vriendinnen te zijn. Het Nederlandse tijdschrift Veronica maakte zelfs een tijdlijn van hun ruzies. 

Terugkeer

Toch hopen de makers van And Just Like That… dat Kim Cattrall terugkeert voor een tweede seizoen, als dat er komt. “We hopen dat Kim de show vervoegt als we beginnen aan een tweede seizoen. Zo kan Samantha Jones een triomfantelijke terugkeer maken”, vertelt de bron aan The Daily Mail. “We willen Kim terug. Ze werd gemist op set. We snappen de keuze die ze gemaakt heeft, maar we willen haar heel graag zien in de komende seizoenen.” Of actrice Kim Cattrall de smeekbede zal aanvaarden, valt nog af te wachten. Wij hopen alleszins van wel!

Bekijk de eerste officiële teaser van And Just Like That… hieronder:

https://www.youtube.com/watch?v=KNLwEjJPbcs
Meer
Lees meer...