‘Sex Education’-fans: je kan binnenkort logeren in het huis van Jean en Otis

Sex Education is een van de populairste series van het moment op Netflix. Dat komt niet alleen door de taboedoorbrekende thema’s, de grappige verhaallijnen en de sterke acteurs, maar ook door de prachtige setting waar alles is opgenomen. Veel mensen willen dan ook maar al te graag zelf die grensregio tussen Engeland en Wales verkennen. Binnen enkele maanden kan je dat combineren met een verblijf in het prachtige huis van Jean en Otis.

https://www.instagram.com/p/B7b8TZVFnN9/

Al na het eerste seizoen van Sex Education op Netflix wilden heel wat kijkers weten of het huis van de familie Milburn echt bestaat en waar het ligt. Na even zoeken kwamen ze erachter dat het huis wel degelijk echt bestaat en gelegen is in het dorpje Symonds Yat in Engeland, dicht bij de grens met Wales.

Er is zelfs meer, want het houten rode en witte huis in Noorse stijl is een vakantiehuis met de naam The Chalet. Logeren was toen jammer genoeg niet mogelijk want het vakantiehuisje was gesloten voor de opnames van het eerste seizoen van Sex Education en bleef dat ook erna voor het tweede seizoen.

Maar nu komt de eigenaar van het idyllische huis eindelijk met goed nieuws. Op de website van The Chalet Symonds Yat East valt te lezen dat de “luxury holiday cottage” binnenkort beschikbaar is om te huren als vakantieverblijf.

Beschikbaar vanaf Pasen

Netflix

De website LADbible contacteerde eigenaar Stuart Morgan, die het huis in 2002 in zeer slechte staat gekocht heeft. Hij betaalde er toen 355.000 pond voor. Naast renovatiewerken voegde Morgan ook het terras toe waar Jean Milborn (Gillian Anderson) in Sex Education vaak de krant leest.

Ook nu zijn er nog onderhoudswerken bezig aan het houten huis. “Maar we hopen dat het beschikbaar is vanaf Pasen”, zegt hij. Wie het dan wil huren, zal er wel snel moeten bijzijn, want de interesse is blijkbaar gigantisch. “Sinds het huis voor het eerste in Sex Education te zien was, hebben we al honderden aanvragen gekregen van over heel de wereld.”

Vijf slaapkamers

Netflix

Volgens hun website is The Chalet gebouwd in 1912 en dus meer dan honderd jaar oud. De omgeving zou ideaal zijn om te wandelen of te fietsen. Ontspannen kan je volgens de eigenaar doen in de gezellige pub op het einde van het smalle padje dat naar het huis leidt.

Er is plaats voor tien mensen in vijf slaapkamers, die bijna allemaal een balkon hebben met zicht op de prachtige natuur van de rivierbedding van de River Wye.

Harry Potter

Sex Education is overigens niet de enige serie of film die opgenomen is in de prachtige grensstreek tussen Engeland en Wales met de naam Wye Valley.

J.K. Rowling, schrijfster van Harry Potter, bezocht de regio vaak en inspireerde de Forbidden Forest op de natuur daar. In Harry Potter and the Deathly Hallows Part I zit er zelfs een scène waar Harry, Ron en Hermione langs een rivier wandelen. Die scène is opgenomen op amper enkele honderden meters van het huis van Jean en Otis. Ook onder andere Star Wars: The Force Awakens, King Arthur: Legend of the Sword en Doctor Who zijn deels opgenomen in Wye Valley.

Bekijk hier The Chalet en omgeving

Meer
Lees meer...