‘Sexy Beasts’, mogelijk de vreemdste datingshow ooit, komt naar Netflix

Volgende maand verschijnt er een nieuwe datingshow op Netflix. Het gaat om de reeks Sexy Beasts, die eerder al te zien was in het Verenigd Koninkrijk, en het concept van de reeks is op z’n zachts gezegd bijzonder. Dit mogen we verwachten.

Er zijn tegenwoordig al heel wat verschillende datingshows te bekijken. Maar toch heeft Netflix er nog eentje gevonden dat heel nieuw en toch ook een beetje bizar is. In Sexy Beasts daten mensen zonder dat ze elkaar écht te zien krijgen, maar het absoluut niet zoals Love Is Blind.

The Masked Singer meets Blind Date

We kunnen Sexy Beasts het best omschrijven als The Masked Singer meets Blind Date. In Sexy Beasts is er één single die Blind Date-gewijs iemand moet kiezen uit drie mogelijke dates. Maar die dates krijgt de vrijgezel niet te zien. Alle vier zijn ze namelijk vermomd.

De single moet dus een date kiezen puur op basis van persoonlijkheid, net zoals bij Blind Date. Maar hierbij is er dus nog het extra element van de vermomming, zoals we die ook te zien kregen in The Masked Singer. Deze keer gaat het echter meer om protheses dan maskers en in de Britse versie zagen die er alvast indrukwekkend uit. Wanneer de uiteindelijke date gekozen is, gaan de maskers af.

Rob Delaney

De nieuwe Netflix-reeks wordt aan elkaar gepraat door komiek Rob Delaney, die ook te zien was in Deadpool 2 als Peter. Simon Welton, de bedenker van het format, is alvast laaiend enthousiast over de versie van Netflix. “Sexy Beasts maken voor Netflix was een enorm spannend proces. Er was een internationale cast waarbij er enkele briljante persoonlijkheden opduiken, de vermommingen zien er geweldig uit en met Rob Delaney als presentators zullen de kijkers echt verwend worden. Ik hoop dat de show een lach op de gezichten van de kijkers zal brengen terwijl ze meespelen om te kijken wie er verliefd zal worden en hoe onze cast er eigenlijk uitziet.”

Het eerste seizoen van Sexy Beasts zal op woensdag 21 juli verschijnen op Netflix en zal bestaan uit zes afleveringen van telkens een halfuur lang. Het tweede seizoen volgt later dit jaar.

Bekijk hier alvast een fragment uit de Britse versie:

Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...