‘Shadow and Bone’ krijgt geen derde seizoen

De stakingen in Hollywood hebben invloed gehad op de toekomst van Netflix. De streamingdienst heeft namelijk laten weten dat er van enkele series geen nieuwe seizoenen meer komen. Daarbij hoort ook de fantasyreeks Shadow and Bone, die nochtans op een heel toegewijde fanbase kon rekenen. De serie kreeg al twee seizoenen, maar zal nu dus niet meer aan een derde werken.

Begin dit jaar kwam het tweede seizoen van Shadow and Bone op Netflix. De reeks is volledig gebaseerd op de gelijknamige boeken van auteur Leigh Bardugo. De schrijfster schreef drie verschillende boekenreeksen die tot hetzelfde universum behoren. Shadow and Bone is een verfilming van de eerste reeks. Maar die komt nu dus tot een einde.

Shadow and Bone

Shadow and Bone speelt zich af in een door oorlog verscheurde wereld. Daarin volgen we Alina, die per ongeluk een buitengewone kracht ontwikkelt. Die kracht zou de sleutel zijn tot de bevrijding van het land, Ravka. Wanneer haar krachten worden ontdekt, wordt ze weggetrokken uit haar eigen leven. Zo kan ze trainen als deel van een leger van magische soldaten, de Grisha.

In het tweede seizoen maakten we kennis met Sturmhond, het alter ego van Nikolai (Patrick Gibson) en kregen fans ook meer van The Darkling (Ben Barnes) en Alina (Jessie Mei Li) te zien. Dat verhaal zou in een volgend seizoen verdergaan maar dat zal nu dus niet meer gebeuren.

Geen derde seizoen en spin-off

Hoewel er binnen het universum dus nog heel wat verhalen zijn te vertellen, heeft Netflix beslist om de samenwerking stop te zetten. Volgens de streamingdienst komt deze beslissing er door de stakingen en het akkoord met SAG-AFTRA, waardoor Netflix zou moeten besparen.

Naast een eventueel derde seizoen zal dus ook de spin-off gebaseerd op de Six of Crows-boeken niet meer doorgaan. De scripts voor dat laatste waren nochtans al afgewerkt. Auteur Leigh Bardugo reageert teleurgesteld. “Het nieuws heeft me geraakt. Mijn hart is gebroken, maar ik probeer ook nog steeds dankbaar te zijn. De meeste auteurs zien hun werk nooit op het kleine scherm. Ik kijk met trots terug op de adaptatie die we hebben gemaakt”, schrijft ze op Instagram.

Meer
Lees meer...