Ben Barnes (‘Shadow and Bone’) komt naar België met eigen muziek

Binnen twee maanden komt acteur Ben Barnes naar ons land. En neen, het gaat niet om een conventie, maar wel om een optreden. Barnes is naast acteur namelijk ook zanger en liet enkele maanden geleden zijn EP ‘Songs For You’ op de wereld los. Die zal hij op 24 september dus ook live komen brengen in La Madeleine in Brussel.

Vergeet Shadow and Bone en Narnia, want in september is acteur Ben Barnes als zichzelf te zien in de Brusselse La Madeleine. Daar zal hij, vergezeld door zijn piano, zichzelf volledig kunnen uitdrukken. Daarbij hecht hij ook veel belang aan interactie met het publiek.

Ben Barnes

De doorbraak van Ben Barnes als acteur dateert ondertussen uit 2008. Toen was hij als Prins Caspian te zien in de tweede Narnia-film. Daarna volgde een hoofdrol in de film Dorian Gray, waarna hij ook nog in de derde Narnia te zien was.

Zijn carrière in fantasy- en scifiprojecten leek vertrokken, want in 2016 en 2017 volgden ook nog rollen in Westworld en The Punisher. Toch was het tot 2021 wachten op een volgende grote rol als The Darkling in de Netflixserie Shadow and Bone. Die rol speelt Barnes nog steeds. Recent was hij ook te zien in het zesde seizoen van Black Mirror.

Muziek

Maar toch is dat lang niet alles wat Ben Barnes doet. Enkele jaren geleden was hij al lid van een boyband, Hyrise, maar dat werd nooit echt een succes. Toch stopte Barnes niet met zingen en werkte hij geleidelijk aan aan eigen muziek.

In 2021 resulteerde dat dan ook in zijn eerste single 11:11 en later dat jaar volgde ook de EP ‘Songs For You’. Die EP bestaat uit vijf nummers die duidelijk één ding gemeen hebben: een piano. Die nummers en die piano neemt de zanger en acteur in september dus mee naar de Brusselse La Madeleine. Daarbij zullen naast zijn nummers waarschijnlijk ook enkele covers te horen zijn.

Tickets voor Ben Barnes Live zijn te koop vanaf maandag 24 juli om 10 uur via greenhousetalent.com.

Meer
Lees meer...