‘Shadow and Bone’ seizoen 2 eindelijk te zien op Netflix

Fijn nieuws voor de fans van fantasy. Vanaf vandaag kan je namelijk op Netflix terecht voor het tweede seizoen van Shadow and Bone. Daarmee komt er meteen een einde aan de wachttijd van bijna twee jaar.

Shadow and Bone is terug. De verfilming van de gelijknamige boeken kwam voor het eerst uit in 2021 en kende een succes. Een tweede seizoen kon dus niet uitblijven, al moesten de fans er wel geduld voor hebben. Eerder deelde Netflix al een eerste video van het nieuwe seizoen. Daarin kregen we alvast te zien dat de spanning tussen Nikolai Lantsovs alter ego Sturmhond en Alina, de Sun Summoner, hoog oploopt. Hoe dat afloopt, kan je dus vanaf nu zien op de streamingdienst.

Shadow and Bone

Shadow and Bone speelt zich af in een door oorlog verscheurde wereld. Daarin volgen we Alina, die per ongeluk een buitengewone kracht ontwikkelt. Die kracht zou de sleutel zijn tot de bevrijding van het land, Ravka. Wanneer haar krachten worden ontdekt, wordt ze weggetrokken uit haar eigen leven. Zo kan ze trainen als deel van een leger van magische soldaten, de Grisha.

De serie is gebaseerd op de boekenreeks van auteur Leigh Bardugo. Zij publiceerde drie boeken in de ‘Grishaverse’. De eerste daarvan draagt de naam Shadow and Bone.

Tweede seizoen

Ook het tweede seizoen is natuurlijk gebaseerd op diezelfde boekenreeks, al zullen de nieuwe afleveringen ook elementen uit het derde verhaal bevatten. In dit nieuwe seizoen maken we kennis met Sturmhond, het alter ego van Nikolai (Patrick Gibson). In de rest van het seizoen zullen ook The Darkling (Ben Barnes) en Alina (Jessie Mei Li) opnieuw een grote rol spelen.

Bekijk de trailer hier:

Bekijk hier onze lijst met 50 beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...