Netflix deelt eerste beelden ‘Shadow and Bone’ seizoen 2 dat binnen twee weken verschijnt

De komende maanden zullen er op Netflix heel wat nieuwe series en films verschijnen. Een daarvan is het nieuwe seizoen van Shadow and Bone met onder andere acteur Ben Barnes. Het eerste seizoen was een succes, maar toch moesten fans bijna twee jaar wachten op een vervolg. Op 16 maart is het eindelijk zover.

Na een wachttijd van bijna twee jaar krijgen fans van Shadow and Bone eindelijk het vervolg op het eerste seizoen te zien. Dat het tweede seizoen van de reeks in maart zou verschijnen, was al langer bekend. Maar vandaag deelt Netflix een eerste video. Daarin krijgen we alvast te zien dat de spanning tussen Nikolai Lantsovs alter ego Sturmhond en Alina, de Sun Summoner, hoog oploopt.

Shadow and Bone

Shadow and Bone speelt zich af in een door oorlog verscheurde wereld. Daarin volgen we Alina, die per ongeluk een buitengewone kracht ontwikkelt. Die kracht zou de sleutel zijn tot de bevrijding van het land, Ravka. Wanneer haar krachten worden ontdekt, wordt ze weggetrokken uit haar eigen leven. Zo kan ze trainen als deel van een leger van magische soldaten, de Grisha.

De serie is gebaseerd op de boekenreeks van auteur Leigh Bardugo. Zij publiceerde drie boeken in de ‘Grishaverse’. De eerste daarvan draagt de naam Shadow and Bone.

Seizoen 2

Ook het tweede seizoen is natuurlijk gebaseerd op diezelfde boekenreeks, al zullen de nieuwe afleveringen ook elementen uit het derde verhaal bevatten. Dat wordt duidelijk in de eerste clip die Netflix zonet deelde. Daarin is Nikolai/Sturmhond (Patrick Gibson) te zien. Dat personage is in de boekenreeks het meest aanwezig in Val en Verlossing, het derde boek van auteur Leigh Bardugo, maar zal dus dit seizoen al opduiken.

Sturmhond is een alter ego dat Nikolai zichzelf toeschrijft. In de clip gaat hij in de clinch met Alina (Jessie Mei Li). In de rest van het seizoen zal ook The Darkling (Ben Barnes) opnieuw een grote rol spelen.

Bekijk de nieuwe clip van Shadow and Bone seizoen 2 hier:

Meer
Lees meer...