Cast ‘Shadow and Bone’ teaset seizoen 2 na afronding opnames

Er is eindelijk meer nieuws uit de Grishaverse! Het filmen van seizoen 2 van de populaire reeks Shadow and Bone is namelijk recent afgerond. Dat onthulde de cast van de reeks in een video voor Netflix. Zowel de geliefde hoofdrolspelers als de vier nieuwste castleden komen aan het woord in het filmpje. Daarbij hintten ze naar wat we van het tweede seizoen kunnen verwachten.

De hitreeks Shadow And Bone heeft onlangs de opnames van het tweede seizoen afgerond. Om de start van Netflix Geeked Week 2022 af te trappen, omschreef de cast in een video op Twitter wat ons mogelijk in seizoen 2 te wachten staat.

Shadow and Bone

Shadow and Bone speelt zich af in een door oorlog verscheurde wereld, geïnspireerd op het 19e-eeuwse Rusland. Het volgt de levens van het weesmeisje Alina Starkov (Jessie Mei Li) en haar jeugdvriend Malyen ‘Mal’ Oretsev (Archie Renaux). Geheel per ongeluk ontketent Alina een buitengewone, zeldzame kracht. Die zou de sleutel zijn tot de bevrijding van haar land, Ravka. Dat wordt echter verscheurd door een soort zwart gat, de ‘Shadow Fold’ genoemd. Nadat haar krachten ontdekt worden, wordt Alina weggerukt van alles wat ze kent. Dit zodat ze kan trainen als deel van een eliteleger van magische soldaten, ook wel bekend als de Grisha.

Seizoen 1 van Shadow and Bone volgde de verhaallijn van het eerste, gelijknamige boek van de Amerikaanse auteur Leigh Bardugo. Het tweede seizoen zal zich verdiepen in de volgende roman, Siege And Storm. Seizoen 2 zal ook eindelijk de verhaallijn van het boek Six Of Crows aansnijden. Daarvoor voegden zich een handvol nieuwe acteurs bij de cast.

Zo zullen we Patrick Gibson zien als Nikolai Lantsov, Lewis Tan als Tolya Yul-Bataar en Anna Leong Brophy als Tamar Kir-Bataar. Zij zullen een piratencrew spelen die Alina (Mei Li) tegenkomt terwijl ze een legendarisch zeemonster achtervolgen. Acteur Jack Wolfe voegt zich bij de Crows in Ketterdam als de ontmijner Wylan Hendriks. Hij wordt bij het team gehaald, dat bestaat uit Kaz Brekker (Freddy Carter), Jesper Fahey (Kit Young) en Inej Ghafa (Amita Suman), als ze worden ingehuurd om de grootste overval in hun leven te plegen.

Onthullingen

Alle vier voegden zich bij hun costerren, waaronder Li, Ben Barnes, Carter, Young, Renaux, Danielle Galligan en Calahan Skogman, om te teasen wat eraan staat te komen in seizoen 2. Ze omschreven het aankomende seizoen o.a. als “episch, gevuld met liefde, superspannend, hartverscheurend, groter, brutaler en boordevol actie”.

Daarnaast kreeg de cast in het filmpje ook een aantal dilemma’s voorgeschoteld. Calahan Skogman (Matthias Helvar) koos ervoor om de ‘Shadow Fold’ over te steken i.p.v. één jaar in Hellgate te spenderen. Dat is een gevangenis die zich op het eilandje Terrenjel, net buiten Ketterdam, bevindt. “Er zijn namelijk dingen die je in Hellgate gaat zien die je niet meer kan ontzien”, zegt Skogman. “Spoiler alert!”, fluistert coactrice Danielle Galligan, die de heartrender Nina Zenik speelt.

Daarbij moest de cast ook in drie woorden hun personage omschrijven in het aankomende, tweede seizoen. Zo vertelde Ben Barnes (generaal Kirigan aka The Darkling) dat zijn personage vrij “boos” zal zijn in seizoen 2. Het enige dat de cast niet onthulde, is de releasedatum van het nieuwe seizoen. Maar die zal hopelijk snel volgen nu de opnames zijn afgerond. Ondertussen zullen we ons maar tevreden moeten stellen met deze kleine hints van de cast.

Bekijk het filmpje met de cast van Shadow & Bone hieronder:

Bekijk onze lijst van 50 beste series op Netflix hier.

Meer
Lees meer...