Na ‘Shadow and Bone’ is Netflix ook bezig aan verfilming ‘Six of Crows’

Sinds gisteren staat het tweede seizoen van Shadow and Bone op Netflix. Die reeks is gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van Leigh Bardugo. Bij de release van het nieuwe seizoen hoorden ook al meteen nieuwe geruchten. Netflix zou namelijk ook denken aan een verfilming van Six of Crows, een andere boekenreeks uit diezelfde Grishaverse.

Wie al eens op Booktok scrolt, weet wat voor impact de boeken van auteur Leigh Bardugo hebben. De schrijfster schreef drie verschillende boekenreeksen die tot hetzelfde universum behoren. De reeds bestaande Netflixreeks Shadow and Bone is gebaseerd op de eerste reeks, maar nu zouden de makers ook al aan een verfilming van de tweede reeks denken. Die zou Six of Crows heten, net zoals het eerste boek in die tweede reeks.

Vooraleer de productie daarvan van start kan gaan, moeten de nieuwe afleveringen van Shadow and Bone het eerst goed doen op Netflix. Daarvan is het tweede seizoen sinds deze week te zien.

Six of Crows

Wie niets van de boeken kent en enkel de Netflixserie Shadow and Bone heeft gezien, is Six of Crows makkelijk uit te leggen. In die boekenreeks, bestaande uit twee verhalen, ligt de focus namelijk volledig op de ‘Crows van Ketterdam’. Daar zal vooral Kaz Brekker (Freddy Carter) een grote rol in spelen. Hij moet namelijk een groep van zes mensen zien samen te krijgen voor een grote roof.

Op dit moment zou maker Eric Heisserer al druk bezig zijn aan de scripts en de ‘verkoop’ van het nieuwe project. Dat vertelde hij zelf aan EW. “Ik was tijdens de productie van Shadow and Bone seizoen 2 al druk bezig met het schrijven van Six of Crows“, begon hij. “We zijn klaar om dat verhaal losstaand te lanceren. Er zijn nu al scripts voor acht afleveringen.” Wanneer en of we die reeks mogen verwachten, valt nog af te wachten.

Bekijk hier de trailer van Shadow and Bone seizoen 2:

In afwachting op zoek naar iets anders? Bekijk hier onze lijst met 50 beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...