Singles Day: de feestdag voor iedereen die graag single is

Single zijn, is tegenwoordig helemaal geen probleem meer. Mensen kiezen er zelfs bewust voor om single te blijven. Ondertussen wordt single zijn zelfs zo gewaardeerd dat er een heuse feestdag bestaat: Singles Day.

Wie denkt dat de grootste shoppingdag Black Friday is, heeft het mis. Want tegenwoordig bestaat Singles Day. Een dag om te vieren dat je gelukkig single bent. En daar horen natuurlijk cadeaus bij. Die koop je voor jezelf en natuurlijk niét voor je partner. Van Singles Day wordt nu al verwacht dat het vier keer groter zal worden dan Black Friday.

Feestdag

De ‘feestdag’ is ontstaan in China en wordt op 11 november gevierd. Dat komt omdat het cijfer één een single persoon symboliseert. De 11de dag van de 11de maand laat vier eentjes naast elkaar zien.

Single en gelukkig zijn, wordt niet alleen door gewone mensen gevierd, ook bekendheden kunnen ervan geniet. Denk maar aan Emma Watson die recentelijk vertelde dat blij is om zonder iemand door het leven te gaan.

De ‘feestdag’ kende zijn ontstaan in 1993 en begon als een soort anti-Valentijn-beweging. Het werd bedacht door een groepje studenten aan de universiteit van Nanjing die hun vrijheid wilden vieren.

In de eerste jaren van Singles Day werd het vaak gezien als een dag voor mannen. Maar tegenwoordig moeten de vrouwen helemaal niet onder doen, want ook zij zijn gelukkig single. Om de dag te vieren koop je cadeaus voor jezelf en niemand anders.

Alibaba

Omdat de Chinese website Alibaba een kans zag om het event te commercialiseren sprongen zij op die kar. Alibaba is een soort Chinese Amazon die gesticht werd door China’s tweede rijkste man Jack Ma.

De uitverkoop begint om middernacht op 11 november en duurt 24 uur. Maar op die korte tijdsspanne kon meer dan 25 miljoen euro bij elkaar geraapt worden.

Bij ons zal het event allicht nooit zo groot worden. Dat komt omdat wij op elf november Wapenstilstand vieren, waardoor Singles Day niet zo groot is. De webwinkel bol.com doet wel mee aan de feestdag voor singles.

Meer
Lees meer...