Siri kan binnenkort automatisch WhatsApp gebruiken voor sms’en

epa

Binnenkort werkt de spraakbedieningsassistent van Apple beter met apps van derden. Dat liet het techbedrijf weten aan Bloomberg. Die reactie kwam er nadat Apple laatst onder vuur lag voor het voortrekken van eigen apps in de App Store.

De Amerikaanse techgigant Apple kwam de laatste tijd niet opperbest in beeld in de media. Het bedrijf zou namelijk eigen apps voortrekken in de App Store. Op die manier geeft die online winkel geen representatief beeld over populaire apps.

Siri-ondersteuning voor apps van derden

Nu maakte Apple aan het Amerikaanse persbureau Bloomberg bekend dat het bedrijf Siri-ondersteuning zal bieden aan apps van derden. Momenteel zal de spraakassistent namelijk altijd teruggrijpen naar apps die Apple zelf ontwikkelde. Als je het commando ‘stuur een sms’ zegt, zal je iPhone of iPad altijd iMessage openen en niet WhatsApp of Skype, tenzij je daar specifiek om vraagt.

Daar komt binnenkort verandering in, want Apple zal een update uitrollen waarbij dat niet langer het geval is. In plaats daarvan zal Siri nu zoeken naar de apps die je het meest gebruikt om met een bepaalde persoon te praten. Stuur je vaak sms’en met je beste vriend of vriendin via WhatsApp, dan zal Siri in de toekomst een sms die je dicteert, via die app versturen.

Standaardapps

Een iPhone beschikt standaard namelijk alleen over de apps van Apple. Ze staan op je smartphone als je hem voor het eerst gebruikt en staan daardoor dus ook ingesteld als default. Daarom is het moeilijk voor apps van derden om de consument te bereiken.

Apple maakte vorige week in een statement wel al duidelijk dat voorgeprogrammeerde apps van het bedrijf slechts 0,00002 procent van de twee miljoen apps in de App Store vertegenwoordigen. Een recente nieuwe update was App Store Stories. Daarin worden handige apps aangeraden aan consumenten. Het bedrijf claimt dat het voor amper 1 procent aan eigen apps promootte.

Wanneer de uitrol van de nieuwe Siri-software exact op het programma staat is nog niet duidelijk. Maar die update zou wel nog voor het einde van het jaar verschijnen.

Gesponsorde artikelen