‘Sky Rojo’ van makers ‘La Casa de Papel’ staat nu op Netflix

Het is nog even wachten op het volgende seizoen van La Casa de Papel, maar fans van het genre kunnen vanaf vandaag kijken naar Sky Rojo op Netflix. De nieuwe Spaanse reeks werd gemaakt door het team achter La Casa de Papel. Het is opnieuw een misdaadserie, maar deze keer staan drie vrouwen centraal.

Spaanse series doen het goed op Netflix. Na het succes van La Casa de Papel en Élite is er vanaf vandaag ook een derde reeks van Spaanse makelarij te vinden op de streamingdienst. En zoals we ondertussen al gewend zijn van de Spaanse reeksen, is het opnieuw een spannende reeks over misdaad.

Sky Rojo

Sky Rojo gaat over drie prostituees, Coral (Verónica Sánchez), Wendy (Yany Prado) en Gina (Lali Espósito). Zij vluchten weg van hun pimp Romeo op zoek naar vrijheid. Maar dat laat Romeo (Asier Etxeandia) niet zomaar gebeuren. Samen met zijn handlangers Moisés (Miguel Ángel Silvestre, die je kan kennen van Sense8 en Narcos) en Christian (Enric Auquer) probeert hij de drie vrouwen terug te vinden en opnieuw aan het werk te krijgen in zijn Club Las Novias. Zal het de vrouwen lukken om uit de klauwen van de pimp te blijven en zullen ze een nieuw leven kunnen opstarten?

De reeks wordt gemaakt Álex Pina en Esther Martínez Lobato, die eerder ook al samenwerkten voor La Casa de Papel. De makers zelf omschrijven de reeks als Latin pulp. Denk dus Pulp Fiction, maar dan in een Spaans jasje. Het eerste seizoen bestaat uit acht afleveringen van telkens ongeveer 25 minuten. Het tweede seizoen is nu al bevestigd door Netflix.

Bekijk hier de trailer voor Sky Rojo:

Hier vind je onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...