‘La Casa de Papel’: vijfde seizoen is meteen ook laatste

Slecht nieuws voor de fans van La Casa de Papel, want het populaire Netflix-programma krijgt nog maar één seizoen. Dat maakte de streamingsdienst zonet bekend op Twitter-account. Wanneer het vijfde en laatste seizoen op Netflix verschijnt, is nog niet bekendgemaakt.

El Profesor en de rest van zijn team houden al sinds 2017 heel wat kijkers in spanning. La Casa de Papel was van bij het eerste seizoen meteen een hit op Netflix. Ook toen alles opnieuw begon in het derde seizoen met deze keer een overval op de Bank van Spanje bleven de meeste fans kijken. De spannende verhaallijnen, onverwachte plotwendingen en innemende personages zorgen ervoor dat La Casa de Papel een van de populairste reeksen is op Netflix.

Opnames begonnen

Begin april verscheen het vierde seizoen op Netflix. Omdat ontsnappen uit de Koninklijke Munt twee seizoenen duurde, hadden veel fans gedacht dat ook deze overval twee seizoenen zou duren. Dat draaide anders uit, want seizoen vier eindigde met een enorme cliffhanger waarbij het er niet zo goed uitzag voor El Professor en de rest van de groep.

Dat er een vijfde seizoen zou komen, lag dan ook voor de hand. Die bevestiging kwam er ook twee weken geleden toen Alex Pina, de schrijver van de reeks, bekendmaakte dat hij volop aan het schrijven was aan seizoen vijf. Enkele dagen later kwam er nog meer goed nieuws. Dat schrijven was blijkbaar goed gevorderd want Alvaro Morte, de acteur die nu al vier delen lang El Profesor speelt, maakte bekend dat de opnames voor het vijfde seizoen begonnen zijn. Vreemd genoeg heeft Netflix zelf laten weten dat de productie pas op 3 augustus start.

Laatste seizoen

Nu blijkt dus dat dat vijfde seizoen meteen ook het laatste zal zijn. Dat maakte Netflix zelf bekend en is bevestigd voor Pina. “We hebben bijna een jaar nagedacht over hoe we de groep kunnen opbreken. Hoe krijg je de professor in de touwen? Hoe kom je in situaties die voor veel personages onomkeerbaar zijn? Het resultaat daarvan is het vijfde deel van La Casa de Papel“, zegt bedenker Alex Pina, die laat weten dat hij al even wist dat het programma na vijf seizoenen zou eindigen. “De oorlog bereikt zijn meest extreme en wildste niveaus, maar het is ook het meest epische en opwindende seizoen.”

Fans die schrik hebben van een Game of Thrones-verhaal waarbij de makers in het laatste seizoen te gehaast te werk gaan om het verhaal af te werken, moeten niet ongerust zijn. In tegenstelling tot de acht aflevering van de vorige seizoenen, krijgt seizoen vijf maar liefst tien afleveringen. We kunnen dus nog even genieten van La Casa de Papel. Wanneer het vijfde seizoen te zien zal zijn, is nog niet bekend.

Zoek je in afwachting iets anders om te bekijken? Kijk dan eens naar onze lijst met de 50 beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...