Left Right
scrollTop top

Slash bevestigt: Guns N’ Roses heeft tijdens lockdown aan nieuwe muziek gewerkt


Guns N' Roses Axl Rose Slash
© EPA

Guns N’ Roses zou normaal tot eind september op tournee zijn. Maar het coronavirus gooide roet in het eten. Axl Rose, Slash en de rest van band moesten dus – net zoals de rest van de wereld – thuis blijven. Maar die tijd hebben ze héél nuttig besteed.

In de loop van vorig jaar had Guns N’ Roses-gitarist Slash al aangekondigd dat de band druk in de weer was met nieuwe muziek. En doordat hun tournee uitgesteld is door de coronacrisis, zijn de rockers nog een versnelling hoger geschakeld.

Gejamd

Tijdens een interview met muziekwinkel Sweetwater, kreeg Slash de vraag of hij tijdens de lockdown muzikale projecten had afgewerkt. “Ik heb bijna m’n huis niet verlaten”, antwoordde hij daarop. “Maar ik heb wel heel wat tijd doorgebracht in de opnamestudio in m’n huis.”

“Ik heb daar op m’n eentje heel wat geschreven en opgenomen. Maar ik heb ook gejamd met Duff (McKagan, Guns N’ Roses-bassist, red.) en ik heb gejamd met Axl (Rose, Guns N’ Roses-frontman, red.) en nog ander zulke dingen. Dus, ja, we hebben wel wat afgewerkt, maar veel meer heb ik niet gedaan.”

Schrijven en opnemen

Slash vertelde ook nog dat hij met niemand anders aan muziek heeft gewerkt deze periode. Hij was naar eigen zeggen aan het “focussen op nieuwe muziek schrijven, demo’s opnemen en gitaar-stuff opnemen voor Guns en zo”.

Wanneer de nieuwe muziek van Guns N’ Roses te horen zal zijn, is voorlopig nog niet bekend.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  43.478.447
 • Aantal
  doden
  1.159.319
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  321.031
 • Aantal
  doden
  10.810