Slim je woning verhuren

Geschreven met input van Rentola.be

Een woning verhuren is een handige manier om aan wat extra inkomsten te komen. Als je een geschikte woningruimte hebt voor verhuur, is het zaak dat je een betrouwbare huurder gaat vinden, die als een goede bewoner met je woning omgaat. Er zitten altijd kosten aan een eigen huis maar die laat je dekken door de maandelijkse huurinkomsten. Wat je overhoudt is een inkomen. De huurinkomsten uit een tweede woning hoef je niet aan te geven bij je belastingaangifte. Wel moet je de waarde opgeven als bezit in box 3.

En woning verhuren zorgt voor inkomst

Met een woning verhuren, kan je een behoorlijk inkomen genereren. Woonruimte is nog steeds schaars, waardoor een huurder bereid zal zijn om een goed bedrag voor een woning te betalen. Zo zijn huurinkomsten van rond de 1.500 euro per maand of zelfs meer, inmiddels vrij normaal. Een woning verhuren brengt niet alleen maar voordelen voor de verhuurder met zich mee, maar ook voor een huurder is het prettig om een fijne plek te hebben om te wonen en de huurder heeft baat bij een prettige verstandhouding met de verhuurder.

Een huurder vinden voor je woning

Een woning verhuren begint bij het vinden van een geschikte huurder. Je kan nog steeds ‘ouderwets’ een briefje ophangen in de supermarkt, maar de kans dat je daarmee een geschikte kandidaat gaat vinden, is vrij klein. Je kan er ook voor kiezen om een makelaar in te schakelen als intermediair. Het nadeel is dat je voor die dienst uiteraard een vergoeding moet betalen. Dat is zonde van je rendement. Gelukkig zoeken veel mensen een woning via het internet. Dat gebeurt via Fuda.nl, maar het zoeken kan ook via een gespecialiseerd platform.

Dat platform zorgt voor een direct contact tussen een huurder en een verhuurder. Daardoor is het relatief eenvoudig om je huurwoning te promoten. Het voordeel van een online platform is dat de zoekende huurder zelf de zoekopdrachten kan filteren. Alles wensen worden gefilterd naar prijs, het soort woning en het zoekgebied. Een woning verhuren via diverse filters zorgt ervoor dat de kans groot is dat de potentiële huurders écht interesse hebben voor jouw woning.

Verschillende mogelijkheden om een woning te verhuren

Je kan een hele woning verhuren, maar ook kiezen om alleen een zolder of kamer aan te prijzen voor de verhuur. Net als leegstaande woningen, die eventueel in de toekomst verkocht gaan worden, kan je zoiets plaatsen op het platform. Verder kan je nog kiezen of huisdieren welkom zijn of niet, en of de woning wel of niet gemeubileerd opgeleverd wordt. Er zijn verschillende opties mogelijk, waardoor je een grote kans hebt dat een woning verhuren een eenvoudig proces wordt.

Bied je woning online aan

Als je dus niet te veel kwijt wil zijn met het verhuren van je woning, kijk dan eens op het platform https://rentola.be.  Je plaatst hier een gratis advertentie en vervolgens kunnen oneindig veel potentiële huurders jouw advertentie zien en reageren. Je zit bovendien nergens aan vast. En als je het toch anders wilt, kan je de advertentie altijd pauzeren, wijzigen of annuleren. Een woning verhuren is nog nooit zo eenvoudig geweest.