‘Sly’, Netflixdocumentaire over Sylvester Stallone, krijgt trailer en releasedatum

Rocky Balboa en John Rambo zijn twee van de meest iconische filmpersonages ooit, en beiden zijn het werk van Sylvester ‘Sly’ Stallone. Het is dan ook maar meer dan terecht dat het wonderlijke levensverhaal van hem als acteur, scenarist, regisseur en producer een eigen documentaire krijgt.

Nadat Arnold Schwarzenegger met Arnold recent een driedelige documentairereeks kreeg op Netflix is het volgende maand tijd voor die andere superheld, Sylvester Stallone. “Sly is een documentaire die zowel gaat over het leven en de carrière van de voor een Oscar genomineerde acteur-scenarist-regisseur-producer als over de personages die hij in de loop der jaren tot leven heeft gebracht”, zegt Netflix over Sly.

Rocky en Rambo

Sylvester Stallone speelde de iconische personages Rocky Balboa en John Rambo dan ook in respectievelijk zes en vijf films. Zij zouden ook zijn carrière, die ondertussen al vijftig jaar duurt, tekenen en hem voor eeuwig in het collectieve geheugen zetten als actieheld. Het leverde hem ook drie Oscarnominaties op. Deze wonderlijke carrière was nochtans helemaal niet vanzelfsprekend en ging in de beginjaren vaak aan een zijden draadje. Dat Sylvester Stallone zo groot is kunnen worden, is dan ook de ultieme underdogstory, vergelijkbaar met veel van zijn films.

Sly is geregisseerd door Thom Zimny. Die maakte eerder al heel wat documentaires over Bruce Springsteen en was ook verantwoordelijk voor de docu The Gift: The Journey of Johnny Cash. Voor Sly kreeg hij exclusieve toegang tot Sylvester Stallone.

Bekijk hier de trailer van Sly:

Sly is vanaf vrijdag 3 november 2023 te zien op Netflix. In tussentijd nog op zoek naar iets anders? Bekijk dan hier onze top 50 met de beste series op de streamingdienst.

Meer
Lees meer...