Smosh is terug in handen van YouTubers Ian Hecox én Anthony Padilla

Goed nieuws voor Smosh-fans van het eerste uur. Ian Hecox en Anthony Padilla hebben namelijk het account teruggekocht van Rhett en Link. Daardoor hebben ze opnieuw zelf volledige creative controle over de video’s die ze maken.

Oldskool Smosh is terug. Anthony Padilla is teruggekeerd naar z’n YouTube-roots en zal opnieuw video’s maken met Ian Hecox. De twee maakten van 2005 tot 2017 samen video’s onder de naam Smosh, maar daarna spitste Anthony zich toe op zijn eigen kanaal. Maar nu, zes jaar later, is Smosh herenigd.

Smosh

Smosh ontstond in 2005 in de beginjaren van YouTube en groeide in sneltempo uit tot een van de grootste accounts op het platform. Aanvankelijk deden de twee vrienden Ian Hecox en Anthony Padilla alles met z’n tweetjes. In 2011 werden ze overgekocht door het bedrijf Defy Media. Daardoor werd de kwaliteit van de content van de twee beter en kregen ze ook heel wat kansen om bijvoorbeeld films te maken en merch te verkopen. Maar in 2017 besloot Anthony dat dit niet was wat hij wilde doen. Hij verliet toen Smosh om zijn eigen account uit te bouwen. Ondertussen bleef Ian wel bij Smosh, waarbij er nu ook heel wat andere mensen opdoken in de video’s.

Maar in 2018 ging Defy Media kopje onder en moest Smosh op zoek naar een nieuwe overnemer. Die vonden ze bij collega-YouTubers Rhett and Link. Maar in een nieuwe video vertellen Ian en Anthony over hoe ze toch hun oude content misten. “Ian en ik zagen elkaar vorig jaar geregeld en daarbij beseften we dat de sketches die we vroeger maakten niet enkel goed waren omdat ze pasten in de tijdgeest. Ik was niet gewoon verblind door nostalgie. Wanneer ik terugkeek naar de oude video’s, voelde het als een reflectie van de magie die we voelden toen we samen iets maakten”, vertelt Anthony. “Daarom kregen we het compleet gestoorde idee om Smosh te kopen. We wisten niet of het echt mogelijk was, maar we hadden het gevoel dat we het moesten proberen”, gaat Ian verder. “Dus na maanden van onderhandelen en overwegen of het wel een goed idee was, kunnen Anthony en ik officieel zeggen dat wij Smosh bezitten.”

“Classic Smosh is back”

Vervolgens vertellen Ian en Anthony wat we mogen verwachten van het account. Daarbij laten ze weten dat ze opnieuw sketches zullen doen. Wat Anthony omschrijft als: “Classic Smosh is back”. Daar krijgen we meteen een voorsmaakje van, want de moeder van Ian valt plots binnen, waarbij we een ouderwetse Smosh-sketch te zien krijgen.

ian en Anthony laten ook weten dat de andere accounts van Smosh, zoals Smosh Pit en Smosh Games zullen blijven bestaan en dat de vaste gezichten van deze kanalen behouden blijven. Op het einde van de video komen we ook te weten dat we volgende week de eerste video mogen verwachten van de nieuwe Smosh. Ondertussen is er wel al een video verschenen met Ian en Anthony op het kanaal Smosh Pit. Daar speelden de twee samen met Shayne, Damien, Jacklyn en Tommy een spelletje Try Not To Laugh.

Bekijk hier de video waarin Ian en Anthony vertellen over hoe ze Smosh terug kochten:

Bekijk hier de nieuwe video van Ian en Anthony op Smosh Pit:

Meer
Lees meer...