Source Music komt met harde bewijzen tegen beschuldigingen ADOR-CEO Min Hee-jin

Het Zuid-Koreaanse medium Dispatch heeft onthullend bewijsmateriaal gedeeld in de zaak van Source Music, het agentschap van K-popgroep LE SSERAFIM, tegen Min Hee-jin, de CEO van ADOR. Daaruit blijkt het Min Hee-jin was die het debuut van NewJeans vertraagde en niet HYBE en Source Music zoals ze beweerde tijdens een persconferentie enkele maanden geleden.

De heisa rond Min Hee-jin en HYBE is nog niet voorbij. In de zaak van Source Music tegen de CEO van ADOR zijn er nu heel wat nieuwe bewijzen aan het licht gekomen. Die ontkrachten de beschuldigingen van Min Hee-jin tegenover Source Music.

Min Hee-jin

In april 2024 barstte de bom bij HYBE, het Zuid-Koreaanse label waaronder onder andere de agentschappen van K-popgroepen BTS (BIGHIT MUSIC), SEVENTEEN (Pledis Entertainment) en LE SSERAFIM (Source Music) te vinden zijn. HYBE startte een onderzoek naar Min Hee-jin, nadat ze probeerde om het agentschap ADOR los te koppelen van HYBE. Ze deed dit achter de rug van het label en ging daarbij naar verluidt niet al te koosjer te werk.

HYBE bezit 80 procent van de aandelen in het agentschap ADOR. De overige 20 procent zijn in de handen van Min Hee-jin en de andere leidinggevenden van ADOR. Maar volgens HYBE probeerde Min de afgelopen maanden haar aandeel te vergroten. Ze zou daarbij bedrijfsinformatie en persoonlijke gegevens van artiesten van HYBE doorgespeeld hebben als een manier om het label onder druk te zetten.

In een persconferentie vertelde Min Hee-jin toen dat ze zich misnoegd voelde over hoe haar agentschap en girlgroup NewJeans behandeld werden. Een voorbeeld dat ze daarbij gaf was dat het debuut van NewJeans uitgesteld moest worden omdat Source Music eerst LE SSERAFIM wilde lanceren. Maar nu heeft Source Music bewijs geleverd dat dit niet het geval was.

Vertraging debuut NewJeans

In 2021 was Source Music bezig met de voorbereidingen voor twee meidengroepen: Team N (later NewJeans) en Team S (later LE SSERAFIM). De voorbereidingen voor Team N zaten in de laatste fase, waarbij de groep nog uit zeven leden bestond. Op dat moment was het management en alles rond performance in handen van So Sung-jin, de CEO van Source Music, terwijl Bang Si-hyuk, de chairman van HYBE, instond voor de muzikale kant van de groep.

Maar in maart 2021 verliet Bang Team N omdat Min Hee-jin, die op dat moment de brand creator was voor de groep, ook controle wilde over performance en muziek. Hierdoor werd het debuut van de groep, dat gepland stond voor het derde kwartaal van 2021, uitgesteld naar 2022. Source Music lanceerde in mei 2022 de groep LE SSERAFIM, bestaande uit de leden van Team S. Het debuut van Team S stond altijd al gepland voor 2022, maar ging normaal dus na het debuut van Team N plaatsvinden. Doordat Min Hee-jin het alleenrecht over de groep wilde, kwam het debuut van NewJeans dus pas enkele maanden na dat van LE SSERAFIM. Uiteindelijk lanceerde Min Hee-jin NewJeans in de zomer van 2022, met vijf van de originele zeven leden.

Video en screenshots

Het nieuwe bewijsmateriaal bestaat uit een video en screenshots van gesprekken. In de video zijn de toen nog zeven leden van Team N te zien. Ze dansen op het nummer Attention tijdens een evaluatie. De video werd gemaakt in het voorjaar van 2021. Dit bewijst dat alles klaar was om de groep dan te lanceren. Uiteindelijk verscheen het nummer Attention pas meer dan een jaar later met het debuut van NewJeans.

In de screenshots kunnen we gesprekken tussen Min Hee-jin en haar shaman lezen. Daarin bespreekt Min haar plannen om de groep volledig onder haar eigen controle te krijgen. Ze bespreekt hoe ze zich wil “ontdoen van de mensen van Source Music en Bang Si-hyuk”. In de gesprekken beslist het duo ook om een van de meisjes uit de groep te verwijderen omdat ze “eruit zag als een geest”. Waarom het andere lid de groep moest verlaten, is niet duidelijk.

Reactie Min

Min reageerde al op de nieuwe bewijzen en liet weten dat dit allemaal onwaar is. Daarnaast plant ze ook een rechtszaak tegen Source Music voor het lekken van haar privégesprekken. De kans dat ze deze zaak wint, is klein. Min deelde tijdens haar persconferentie enkele maanden geleden namelijk zelf screenshots van privégesprekken.

Wil je op de hoogte blijven van alles over K-pop? Schrijf je dan in op onze gratis wekelijkse nieuwsbrief.

Meer
Lees meer...