‘South Park’ krijgt een vaccinatie-special

Op het 24ste seizoen van South Park zullen we nog even moeten wachten. Maar makers Trey Parker en Matt Stone proberen die leegte wel op te vullen. Dat deden ze afgelopen september met een één uur durende special over de coronapandemie. En nu gaan ze met dat idee nog wat verder. In maart verschijnt een special van één uur over vaccinatie.

Goed nieuws voor de fans van South Park die uitkijken naar de komst van seizoen 24. Dat komt er nog niet meteen aan, maar de makers van de reeks hebben wel een manier gevonden om het wachten te verzachten. Na de coronavirus-special van afgelopen september, verschijnt in maart namelijk een vaccinatie-special!

‘South ParQ’

https://youtu.be/HreDhYZq9F0

Over die speciale aflevering is nog niet al te veel bekend. Al blijkt uit de teaser voor de aflevering wel al dat South Park opnieuw problemen uit de maatschappij zal bekritiseren. Zo kreeg het account van de reeks op YouTube de nieuwe naam South ParQ Studios.

Da’s een (niet zo) subtiele verwijzing naar QAnon, een extreemrechtse beweging die in complottheorieën gelooft. Die bestaat natuurlijk al langer, maar door de coronacrisis heeft de antivaxxer-theorie zich enorm verspreid onder de aanhangers van QAnon.

Groepsimmuniteit

Uit de (weinige) tekst die in de trailer te vinden is, blijkt ook dat het in de South Park-special over groepsimmuniteit zal gaan. Tijdens de video van amper 10 seconden verscheen namelijk “we will be herd“. Da’s uiteraard een woordspeling.

11 maart

https://youtu.be/VRIBQJfjJBo

The Vaccination Special zal één uur duren, blijkt nog uit de trailer. Het is nog maar de tweede keer dat South Park een special maakt. De aflevering is op 11 maart om 21 uur te zien op Comedy Central. En één ding is zeker: Kenny zal ongetwijfeld niet het eerste coronavaccin in South Park krijgen.

Meer
Lees meer...