‘Special Forces’ zorgt meteen voor uitputting in eerste aflevering

Het nieuwe seizoen van Special Forces staat op het punt te beginnen. Daarin gaan opnieuw heel wat bekende gezichten op zoek naar zichzelf en hun krachten. Maar hoewel de rekruten in eerste instantie in zichzelf geloven, wordt dat geloof toch meteen op de proef gesteld. In de eerste aflevering moeten ze zo al meteen naar de kust zien te zwemmen.

Na een succesvol eerste seizoen, waarbij slechts drie rekruten de eindmeet haalden, is het vanaf 22 april tijd voor het tweede seizoen van Special Forces. Deze keer staan er 11 nieuwe rekruten klaar.

Het gaat om Davina Simons, Saïd Boumazoughe, Loïc Van Impe, Ine Beyen, Ismaïl Abdoul, Jan Bakelants, Gers Pardoel, Lynn Van den Broeck, Nora Gharib, Olivier Deschacht en Geert Meyfroidt. Zij zijn bereid om hun naam in te wisselen voor een nummer.

Eerste test

De rekruten worden stevig uit hun comfortzone gehaald tijdens een eerste loodzware proef: zwemmen naar de kust. Dat is dagelijkse kost voor de elitesoldaten van de Special Forces maar een grensverleggende uitdaging voor de elf bekende Vlamingen. Vanop de vissersboot springen de rekruten één voor één in het water, maar niet zonder twijfel. “Dat zie ik niet zitten”, klinkt het bij Loïc.

“Ze zullen zich zeer oncomfortabel voelen in het water en toch moeten ze blijven nadenken en reageren”, vertelt Chef Blom. De kandidaten worstelen om door de branding te geraken. Voor Ismaïl is kou hebben zijn grootste vijand. Nora worstelt dan weer met paniek en de gedachte aan haar dochter. “Ik kreeg flitsen door mijn hoofd van mijn dochter. Ik ben een alleenstaande mama. Mijn dochter heeft mij nodig. Ik ben haar mama en ze heeft maar één mama.”

Special Forces is vanaf 22 april elke maandag te zien op VTM.

Meer
Lees meer...