Spotify brengt shuffleknop terug; Premium-gebruikers kunnen volgorde opnieuw zelf beslissen

Adele maakte er (tijdelijk) een einde aan, maar de shuffleknop bij albums komt wel degelijk terug. Dat maakt de streamingdienst deze week bekend via een blogpost. Eind vorig jaar verdween die shuffleknop bij albums, maar werden afspeellijsten nog steeds standaard door elkaar afgespeeld. Binnen een paar weken zullen alle betalende luisteraars kunnen kiezen.

Spotify brengt binnen een paar weken de shuffleknop terug. Bij de release van Adeles album vorig jaar werd die knop bij albums verwijderd, omdat de zangeres vond dat “haar kunst een verhaal vertelt” en daarbij was de volgorde cruciaal. Maar nu komt Spotify terug van die beslissing. Binnenkort kunnen Premium-gebruikers opnieuw volledig zelf kiezen hoe ze naar hun favoriete muziek luisteren.

Twee opties

Sommigen luisteren albums graag op volgorde, anderen worden graag verrast door de shufflekeuze van Spotify. Die shufflefunctie was bij de muziekalbums even niet meer te vinden, maar binnenkort kunnen Premium-gebruikers eindelijk terug zelf beslissen. Daarnaast kan je er ook voor kiezen om je afspeellijsten in volgorde te luisteren.

De app zal namelijk twee verschillende knoppen invoeren bij zowel albums als afspeellijsten. De grote groene ‘Play’-knop blijft bestaan. Maar naast die knop komt dus nu een volledig nieuwe ‘Shuffle’-optie, waardoor alles door elkaar zal te horen zijn.

Persoonlijke voorkeur

Spotify maakte dat nieuws bekend via een blogpost op de website. “Muziek is iets waar mensen graag controle over willen hebben”, staat er te lezen. “Op het moment dat je beslist om naar muziek te luisteren, wil je ook kiezen op welke manier je dat doet. Met deze nieuwe functie willen we dat terug gemakkelijker maken, zodat de ervaring van de luisteraar verbetert.” De nieuwe knoppen zouden de komende weken bij elke Premium-gebruiker moeten verschijnen.

(fc)

Meer
Lees meer...