‘Spotify Wrapped’ vat jouw afgelopen tien muziekjaren samen: een rondleiding

Spotify Wrapped 2019 Jaaroverzicht Decennium
Spotify

Ben je ook benieuwd hoe je muzieksmaak de afgelopen tien jaar geëvolueerd is? Spotify Wrapped biedt je een antwoord! Streamingreus Spotify heeft namelijk een overzichtje gemaakt van je bezigheid op z’n platform in de voorbije jaren. Confronterend? Absoluut!

Het jaar 2019 komt langzaam op z’n eind. Dat betekent ook dat er een nieuw decennium aankomt. En dat zullen we geweten hebben! Streamingreus Spotify heeft ook z’n best gedaan: alle gebruikers kunnen via hun computer of telefoon hun gepersonaliseerde jaar- en decenniumoverzicht bekijken.

Het jaaroverzicht

Het overzicht begint met een overzichtje van het voorbije jaar. Spotify bestudeerde de muziek de je in 2019 beluisterde en vat die kort samen per seizoen. Je krijgt met andere woorden te zien welke artiesten je beluisterd hebt in de winter, lente, zomer en herfst van 2019.

Spotify Wrapped Seizoenen
Spotify

Artiesten, genres en nummers

Je jaar samenvatten in één enkele artiest? Spotify kan het! En da’s misschien wel wat confronterend. Want je krijgt niet alleen de naam van de artiest te zien, maar ook hoe lang je er het afgelopen jaar naar geluisterd hebt en welk nummer je het vaakst afgespeeld hebt. Een inkijk in het leven van de redactie krijg je er gratis en voor niks bij!

Spotify Wrapped Artiest
Spotify

Daarna krijg je een overzichtje van de vijf artiesten waar je het afgelopen jaar het meeste tijd mee hebt doorgebracht (om toch een iéts genuanceerder beeld van je jaar te brengen). Bovendien kom je ook te weten uit hoeveel en welke landen die komen.

Een overzichtje van de genres waar je het meest naar luistert? Dat krijg je ook. In een soort staafdiagram dan nog! En die genres zijn van de één al iets gevarieerder dan van de ander ;-).

Spotify Wrapped Genres
Spotify

Spotify zou natuurlijk Spotify niet zijn, mocht je geen afspeellijst aangeboden krijgen. Het streamingplatform biedt je er dus één aan, gevuld met de nummers die je het afgelopen jaar het vaakst afgespeeld hebt.

Spotify Wrapped Nummers
Spotify

Vraag je je ook soms af waar al je vrije tijd naartoe gevlogen is? Spotify weet het antwoord: naar Spotify! In het overzicht krijg je namelijk ook te zien hoeveel minuten je de voorbije jaren doorgebracht hebt met muziek luisteren.

Spotify Wrapped Tijd
Spotify

Korte samenvatting van de afgelopen tien jaar

Een decennium afsluiten, kan je natuurlijk niet zonder op alle afgelopen tien jaren terug te kijken. Spotify doet dat met plezier: je krijgt per jaar dat je het streamingplatform gebruikt hebt, te zien welke artiest en welk nummer (niet noodzakelijk van die artiest) je het meest afgespeeld hebt. Da’s misschien wel het meest confronterende aan het hele overzicht.

Spotify Wrapped Decennium
Spotify

Tot slot krijg je in Spotify Wrapped te zien met welke artiest je de afgelopen tien jaar het meeste tijd mee doorgebracht hebt.

Spotify Wrapped Artiest Decennium
Spotify

Gesponsorde artikelen