Spotify rolt Canvas-functie uit voor meer gebruikers

epa

Als je een gebruiker bent van Spotify dan heb je het misschien al eens gezien: Canvas. Dat is een nieuwe functie van de streamingdienst waarmee je bewegende beelden te zien krijgt tijdens het luisteren van een nummer.

Mensen die een abonnement hebben op de Zweedse streamingdienst Spotify hebben misschien al eens te maken gehad met Canvas. Dat is een nieuwe functie die het bedrijf een aantal weken geleden lanceerde voor een selecte groep gebruikers.

Canvas uitrol

Met de functie zie je bewegende beelden tijdens het afspelen van een nummer op de plaats waar normaal de album cover staat. Nu gaat Spotify beginnen met een grotere uitrol. Daardoor zullen meerdere gebruikers de functie zien verschijnen tijdens het luisteren van een nummer.

Spotify beweert in ieder geval dat Canvas zorgt voor meer streams bij een artiest, als die Canvas goed ontworpen is natuurlijk. Daardoor wordt de artiestenpagina vaker bekeken en worden nummer vaker gedeeld.

Artiesten kunnen met Canvas een video ontwerpen van drie tot acht seconden lang. Die zal dan te zien zijn als een gebruiker een nummer van de artiest afspeelt. De video speelt continu in een loop.

De lancering van Canvas kon op gemengde reacties rekenen van Spotify-gebruikers. Sommigen vonden die bewegende beelden hemels, terwijl anderen dat net ontzettend storend vonden. Daarom vroeg Spotify aan de artiesten die al gebruikmaken van de functie om goed na te denken vooraleer ze een video posten.

Google vs. Spotify

De timing van de grotere uitrol komt kort na de bekendmaking YouTube Music. Die app zou namelijk standaard geïntegreerd worden door Google op elke nieuwe smartphone die draait op Android 9 of Android 10. Dat zijn de nieuwste besturingssystemen van de techgigant.

Via de YouTube Music app kan je ook gebruikmaken van een video-ervaring tijdens het luisteren van muziek. Daarom stak de Zweedse streamingdienst nu een tandje bij. Op die manier versnelt het bedrijf de uitrol van Canvas. Spotify stuurde ook al een uitnodiging naar verschillende artiesten voor het maken van een Canvas-video.

Gesponsorde artikelen