‘Squid Game: The Challenge’: Wat gebeurde er echt met Ashley (#278) tijdens Glass Bridge?

Op Netflix kan je al kijken naar de eerste negen afleveringen van Squid Game: The Challenge. Daarin zitten heel wat mooie, spannende, maar ook enkele controversiële momenten. Voor een van die momenten zorgde Ashley (#278) tijdens de opdracht op de glazen brug.

Verder staan spoilers over de eerste negen afleveringen van Squid Game: The Challenge.

Nadat Bryton (#432) de villain was in het eerste deel van Squid Game: The Challenge, ging die titel na het tweede deel naar Ashley (#278). Zij wordt door heel wat kijkers namelijk veroordeeld voor haar gedrag tijdens de opdracht Glass Bridge.

Glass Bridge

Voor die opdracht werd namelijk, op aangeven van Roland (#418), besloten dat iedereen bij één tegel de 50/50-keuze moet maken. Op die manier wordt de opdracht heel wat eerlijker en is het ook voor de lage nummers haalbaar. Ashley lijkt van in het begin aan te geven niet helemaal akkoord te gaan met die tactiek, maar toch wordt die aanvankelijk gevolgd.

De eerste keuzes lopen wel meteen fout, want zowel TJ (#182) als Charles (#221) vallen naar beneden. Als derde in de rij maakt Trey (#301) wel de goede keuze, waarna Marina (077) hem oversteekt en ook fout kiest. Daarna weigert Ashley zelf om Trey in te halen, waardoor die zelf nog twee keer springt en ook zo valt. Daardoor kan Ashley niet anders dan toch zelf springen, iets wat ze met succes doet. Maar daarna vraagt ze vreemd genoeg wel aan Purna (#031) om haar in te halen. Uiteindelijk zal Ashley, samen met elf anderen de glazen brug overleven.

Black-out

Eens terug in de dorm, en na een nachtje slapen, lijkt Mai (287) vreemd genoeg de enige te zijn die nog kwaad is op Ashley. Zij nomineert haar dan ook in het dubbelspel, waardoor ze bij ze publieke vijand nummer één wordt bij de overgebleven kandidaten.

Veel kijkers vragen zich dan ook af waarom iedereen wél kwaad is op Mai, maar níét op Ashley. En op die vraag heeft Chad (#286) nu mogelijk een antwoord gegeven. In een podcast sprak hij namelijk over wat volgens hem echt gebeurd is op de brug. “Trey kreeg een black-out en luisterde niet meer naar wat er achter zich gebeurde. Ineens begon hij verder te springen met het idee om alles juist te gokken. In de montage is er met de tijd gespeeld, waardoor het er anders uitziet”, legt hij uit.

Trey

Ook Trey zelf komt met een soortgelijk verhaal. “Toen ik mijn nummer kreeg, ging ik er meteen vanuit dat ik naar huis moest. Tussen de grijpmachine en het eigenlijke spel zaten enkele uren. In die periode begonnen vooral de hogere nummers schrik te krijgen. Ze vreesden dat de lagere nummers zouden samenspannend en de klok zouden laten aflopen zodat ook zij niet aan de overkant geraakten. Omdat er daardoor ineens toch weer hoop was voor mij, kreeg ik een soort black-out waarvan ik tijdens het spel niet meer hersteld ben”, legt Trey uit aan Entertainment Weekly.

“Toen Marina was gevallen, keek ik opnieuw achter mij om Ashley te laten passeren. Door een combinatie van stress, tijdsdruk en Ashley die niet meteen iets zei, heb ik echter snel weer voor mij gekeken en ben ik opnieuw beginnen springen. Ik geloofde toen ook oprecht dat ik zelf tot het einde goed zou springen. Ik neem Ashley alleszins niets kwalijk en heb haar recent nog gesproken.”

Meer
Lees meer...