‘Squid Game: The Challenge’: Spencer (#299) legt uit waarom niemand blad-steen-schaar deed bij dalgona-opdracht

Vorige week verschenen de eerste vijf afleveringen van Squid Game: The Challenge op Netflix. Daarin kregen we al heel wat opdrachten te zien waardoor het aantal deelnemers al geslonken is van 456 naar 63. In de dalgona-opdracht vielen er veel slachtoffers in de groep van de paraplu en veel mensen nemen Spencer (#299) dat kwalijk. Hij legt nu op TikTok uit waarom hij geen andere beslissing nam.

Sinds vorige week kan je op Netflix kijken naar de realityreeks Squid Game: The Challenge. Het gaat om een spelprogramma dat gebaseerd is op de Zuid-Koreaanse reeks Squid Game. In het spel nemen 456 deelnemers het tegen elkaar op in verschillende rondes die telkens gebaseerd zijn op een kinderspelletje. Wie uiteindelijk als enige overblijft, wint en gaat met 4,56 miljoen dollar naar huis. Omdat veel spelen uit de originele reeks gerecycleerd worden, moest Netflix enkele spelen licht aanpassen.

Geen blad-steen-schaar

Wie Squid Game: The Challenge heeft gezien, weet dat er een nieuw element toegevoegd werd aan de dalgona-opdracht. Omdat iedereen al wist waar de figuurtjes voor stonden en welk figuurtje je dus koste wat kost moest vermijden, werden de figuren op een speciale manier verdeeld. De groep moest zich in vier willekeurige rijen verdelen, waarna de eerste in de rij naar binnen mocht. Die vier mensen moesten dan uitmaken wie welk figuurtje kreeg. Was er na twee minuten geen verdeling waar iedereen akkoord mee ging, gingen de vier mensen meteen naar huis. Het was Spencer (#299) die zichzelf (en zijn volledige rij) opofferde om voor de paraplu te gaan en zoals we al wisten van de reeks was dat zo goed als een doodvonnis. De andere spelers van zijn rij namen hem het dan ook niet in dank af, waardoor hij op slag de titel van meest gehate kandidaat even kon overnemen van #432.

Veel kijkers hadden waarschijnlijk hetzelfde idee. “Waarom doen ze niet gewoon een spelletje blad-steen-schaar om de verdeling te maken?” Spencer legt op TikTok uit waarom dat niet gebeurde. “Wij kregen uitgelegd dat we een beslissing moesten maken en dat we dat niet mochten doen door middel van een spel.” Hij legt ook uit dat de tweede groep wel gebruik maakte van een spel. Zij besloten om een kleine loopwedstrijd te houden. Uiteindelijk raakten zij het niet eens en vielen de vier deelnemers af. Maar volgens Spencer hadden ze ook wanneer ze wel tot een beslissing kwamen, mogelijk alsnog geëlimineerd geweest omdat ze dus gebruik maakten van een spel om tot een oplossing te komen.

De volgende vier afleveringen van Squid Game: The Challenge verschijnen woensdag 29 november op Netflix. De finale volgt op woensdag 6 december.

Bekijk hier de TikTok van Spencer (#299):

@spencer_hawkins299 Replying to @naingkiss ♬ original sound – Spencer_Hawkins299

Bekijk hier nog eens de trailer van Squid Game: The Challenge:

Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...