Deelnemers ‘Squid Game: The Challenge’ dreigen opnieuw met rechtszaak tegen Netflix

Squid Game: The Challenge, het spelprogramma dat gebaseerd is op de fictiereeks Squid Game, is sinds gisteren te bekijken op Netflix. Daar krijg je uiteraard de nodige drama te zien, maar ook achter de schermen is er heel wat drama. Zo zijn er nog steeds heel wat deelnemers die met juridische stappen dreigen tegen Netflix en de makers van Squid Game: The Challenge nadat ze fysieke schade opliepen tijdens de opnames.

Squid Game: The Challenge is voor alle duidelijkheid niet het tweede seizoen van Squid Game. Het is daarentegen een realityreeks waarbij 456 deelnemers strijden om een prijzenpot van 4,56 miljoen dollar (4,18 miljoen euro). Dat doen ze door allerhande spellen te overleven. Veel van die spellen zijn gebaseerd op de fictiereeks Squid Game, nog steeds het populairste programma ooit op Netflix. Het echte tweede seizoen daarvan verschijnt vermoedelijk pas ergens in de loop van 2024.

Red Light, Green Light

De opnames van Squid Game: The Challenge gingen door in Engeland en werden georganiseerd door het productiehuis Studio Lambert, dat ook verantwoordelijk is voor onder andere The Circle. De klachten over die opnames hebben allemaal betrekking op de allereerste opdracht uit het programma. Omdat er aan Red Light, Green Light 456 mensen deelnamen was er een grote ruimte nodig. De organisatie koos daarvoor een gigantische voormalige vliegtuighangar. Die was echter niet geïsoleerd en dus waren de temperaturen zelfs binnen dicht tegen het vriespunt.

Volgens verschillende deelnemers was hun kledij daarop allerminst voorzien. Netflix bevestigde eerder al dat drie deelnemers na de opnames medische hulp nodig hadden.

Blijvende zenuwschade

Het Britse advocatenbureau Express Solicitors heeft nu in The Sun gezegd dat twee deelnemers blijvende zenuwschade hebben door onderkoeling. Dat zouden ze opgelopen hebben omdat ze “gedurende lange tijd in koude temperaturen in belastende posities bewegingloos moesten blijven staan”. Daardoor zou het advocatenbureau een klacht indienen. Begin dit jaar was er ook al sprake van een eventuele klacht.

Een woordvoerder van Netflix ontkent zo’n klachten te hebben ontvangen.

Meer
Lees meer...