‘Squid Game: The Challenge’: Eerste deel van realityreeks staat nu op Netflix

Het eerste deel van Squid Game: The Challenge, de langverwachte realityshow die gebaseerd is op de succesreeks Squid Game, staat nu op Netflix. Het gaat om vijf afleveringen waarin de 456 kandidaten heel wat bekende en nieuwe opdrachten moeten uitvoeren.

Na het gigantische succes van de Zuid-Koreaanse reeks Squid Game op Netflix twee jaar geleden kondigde de streamingdienst niet alleen snel een tweede seizoen aan. De streamingdienst maakte daarnaast zijn plannen bekend voor Squid Game: The Challenge, een spelprogramma dat gebaseerd was op de fictiereeks. Daarin zullen 456 deelnemers strijden voor een pot van 4,56 miljoen dollar (4,18 miljoen euro), de grootste geldprijs ooit in een realityprogramma.

Op de casting call van Squid Game: The Challenge van Netflix reageerden meer dan 80.000 mensen. Daaruit kozen de makers 456 mensen. Het gaat vooral om Amerikanen en Britten, met onder andere ook een moeder en haar zoon.

Red Light, Green Light

Squid Game: The Challenge begint net zoals de fictiereeks Squid Game, namelijk met het dodelijke en traumatiserende Red Light, Green Light. Voor die opdracht bouwde Netflix in een voormalige vliegtuighangar een gigantisch decor, inclusief bijhorende pop. Na die opdracht gaan de overlevers door naar de Dalgona-opdracht.

In de derde, vierde en vijfde aflevering van Squid Game: The Challenge krijgen we dan weer enkele spellen te zien die niet in de fictiereeks zaten. Het zorgt voor heel wat verraad, bondgenootschappen en nog meer verraad. En dat alles gebeurt terwijl een grote bol bij iedere ‘dood’ gevuld wordt met meer en meer geld.

Finale op 6 december

Na de eerste vijf afleveringen van Squid Game: The Challenge, die nu op Netflix staan, volgen er vier nieuwe afleveringen op woensdag 29 november. De finale krijgen we tot slot te zien op woensdag 6 december. Dan zullen we weten wie naar huis mag met 4,56 miljoen dollar (4,18 miljoen euro).

Bekijk hier nog eens de officiële trailer voor Squid Game: The Challenge:

Bekijk hier onze top 50 met de beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...