‘Squid Game: The Challenge’ krijgt officiële trailer

Het is ondertussen al meer dan 2 jaar geleden dat de Zuid-Koreaanse reeks Squid Game op Netflix verscheen en heel de wereld weken of zelfs maandenlang in de ban hield. Er komt al zeker een tweede seizoen van de reeks, maar Netflix bestelde ook een realityreeks gebaseerd op het eerste seizoen en die zal volgende maand verschijnen op de streamingdienst. Nu kan je in de officiële trailer alvast zien wat je kan verwachten.

Squid Game vertelde het verhaal van de deelnemers van het spel Squid Game. In dat spel nemen 456 deelnemers het tegen elkaar op in verschillende kinderspelletjes. Maar die lijken onschuldiger dan ze zijn, want wie verliest, sterft. Uiteindelijk blijft er zo maar één persoon over en die wint Squid Game en gaat naar huis met 45,6 miljoen won (31,8 miljoen euro). En nu komt er dus een spelprogramma gebaseerd op de Zuid-Koreaanse reeks.

Squid Game: The Challenge

In het spelprogramma Squid Game: The Challenge wordt er gelukkig niet gestreden op leven en dood. Wel staat de grootste geldprijs ooit op het spel. De winnaar gaat namelijk naar huis met een bedrag van maar liefst 4,56 miljoen dollar (4,28 miljoen euro). Er was al heel wat te doen over het programma, waarbij deelnemers klaagden over de onmenselijke omstandigheden op de set. Netflix ontkende deze beschuldigen.

Wie Squid Game gezien heeft, kan heel wat zaken uit de trailer herkennen. Zo zien we de eerste opdracht van Squid Game Red Light, Green Light inclusief creepy pop Young-hee. Maar ook het traumatische spel met de knikkers zal deel uitmaken van Squid Game: The Challenge. Daarnaast werd ook de slaapzaal uit de reeks volledig nagebouwd en dragen de deelnemers de groene trainingspakken en de bewakers de gekende rode overalls.

Maar er zijn ook nieuwe wendingen te zien in de trailer. Zo zien we een spel met een grijpmachine en een levensgrote versie van Zeeslag. Daarnaast moeten de deelnemers op een bepaald moment ook zelf spelers kiezen om te elimineren.

Bekijk hier de officiële trailer voor Squid Game: The Challenge:

Squid Game: The Challenge is vanaf woensdag 22 november te vinden op Netflix. In tussentijd op zoek naar iets anders? Bekijk dan hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...