‘Squid Game: The Challenge’: Deelnemers vallen niet echt door glazen brug, maar werden vervangen door stuntmensen

Wie de nieuwe afleveringen van Squid Game: The Challenge al gezien heeft, weet dat het tijd was voor de opdracht met de glazen brug. Daarbij moeten spelers telkens kiezen tussen twee glazen tegels, waarvan er eentje stevig is en de andere doorzakt. Wie door zijn, haar of hun tegel zakt, valt af. Maar Netflix maakt nu bekend dat de spelers niet écht door de tegels vielen. Dit is hoe de opdracht gefilmd werd.

In aflevering 7 van Squid Game: The Challenge was het tijd voor de opdracht met de glazen brug. Daarbij moesten de twintig overgebleven kandidaten een brug oversteken. Die brug bestond uit zeventien rijen met telkens twee tegels. Eén van die twee tegels was stevig, de andere zakte door. De opdracht betekende voor acht deelnemers hun einde in de wedstrijd, maar Netflix laat nu weten dat hun einde minder dramatisch was dan het er op televisie uitzag.

Stuntmensen

De opdracht met de glazen brug leverde spectaculaire beelden op in Squid Game: The Challenge. Wie op de foute tegel ging staan, viel namelijk enkele meters naar beneden. Maar Netflix laat nu weten dat dit in scène werd gezegd, omdat het te gevaarlijk was om de deelnemers echt te laten vallen. Executive producers Toni Ireland, John Hay en Stephen Yemoh leggen uit hoe de opdracht op een veilige manier gefilmd kon worden.

De kandidaten moesten wel degelijk kiezen tussen twee tegels, waarna ze met een bericht door een luidspreker te horen kregen of ze al dan niet op een veilige tegel stonden. Dat moment werd gefilmd door Netflix, waarna ze vervangen werden door een stuntpersoon. “Om de val op een veilige manier te doen, heb je speciale skills nodig. Omdat we de veiligheid van onze deelnemers op de eerste plaats zetten, probeerden we zo veel mogelijk met hen te filmen om hen dan op het laatste moment te vervangen door een stuntpersoon, die de val uitvoerde. Met behulp van special effects zorgden we er dan voor dat het leek alsof de speler in kwestie viel.” De val was ook minder diep dan het leek voor de kijker. De brug hing op een hoogte van 5 meter en onder de brug lag een mat met een dikte van bijna 2 meter. Daardoor ging het dus om een val van zo’n 3 meter. Ook dit werd met special effect bijgewerkt waardoor de val dieper leek.

De makers benadrukken wel dat er niet gesjoemeld kon worden met de tegels. “Het patroon lag voor de start van het spel vast en was enkel bekend voor enkele mensen van de productie. Daarnaast waren er ook onafhankelijke juryleden aanwezig die erop toezagen dat alles eerlijk verliep.

Bekijk hier nog eens de officiële trailer voor Squid Game: The Challenge:

Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...