‘Squid Game: The Challenge’: Nieuwe afleveringen staan nu op Netflix

Na de spannende cliffhanger aan het einde van de vijfde aflevering heeft Netflix vandaag vier nieuwe afleveringen gedeeld van Squid Game: The Challenge. In deze realityversie van de populaire fictiereeks Squid Game gaan we verder met het emotionele spel ‘Marbles’.

Verder staan lichte spoilers over de eerste vijf afleveringen van Squid Game: The Challenge.

Na het gigantische succes van de Zuid-Koreaanse reeks Squid Game op Netflix meer dan twee jaar geleden kondigde de streamingdienst snel een tweede seizoen aan. Dat zal echter nog even op zich laten wachten en dus is er in tussentijd een spelprogramma dat gebaseerd is op de fictiereeks.

In Squid Game: The Challenge strijden 456 deelnemers voor een pot van 4,56 miljoen dollar (4,16 miljoen euro), de grootste geldprijs ooit in een realityprogramma. Vorige week woensdag verschenen de eerste vijf afleveringen daarvan al op Netflix. Zo zagen we via Red Light, Green Light, de dalgonaopdracht, Warships en nog enkele kleinere opdrachten het aantal kandidaten gereduceerd worden tot 63.

Marbles

Zij kregen aan het einde van de vijfde aflevering allemaal een gezellige picknick voorgeschoteld die ze per twee personen mochten opeten. Maar niets is uiteraard zomaar in Squid Game: The Challenge, want toen iedereen een zakje knikkers vond in zijn mandje was duidelijk geworden dat je picknickpartner meteen ook je tegenstander was in Marbles. Zo moeten onder andere de moeder en de zoon het tegen elkaar opnemen.

Van de overgebleven kandidaten kan enkel de Australische surfboy Jordan (222) met een gerust hart beginnen aan de knikkeropdracht. Hij bleef namelijk alleen over om te picknicken en wint dus sowieso Marbles. Van de rest zal maximum de helft terugkeren naar de gemeenschappelijke slaapkamer.

De eerste 9 afleveringen van Squid Game: The Challenge staan nu op Netflix. De finale volgt op woensdag 6 december.

Bekijk hier onze top 50 met de beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...